Συμπολιτεία: Να λυθεί η “ομηρία” των 4 εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς
Κοινωνία

Συμπολιτεία: Να λυθεί η “ομηρία” των 4 εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς

“Εργαζόμενοι βρεφονηπιακών σταθμών της Πεντέλης ταλαιπωρούνται και αγωνιούν από την αδράνεια της διοίκησης του δημάρχου Δημήτρη Στεργίου-Καψάληκαταγγέλει σε ανακοίνωσή της η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Η Συμπολιτεία υποστηρίζει ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι δικαιώθηκαν σε πρώτο βαθμό από τη Δικαιοσύνη (σ.σ. διεκδικούσαν την επαναπρόσληψή τους) και καλεί τη διοίκηση του Δήμου να κάνει χρήση της δυνατότητας που του δίνει σχετική νομοθετική ρύθμιση και να μην καταθέσει έφεση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Συμπολιτείας:

Δικαιοσύνη και Πολιτεία τους δικαίωσαν ενώ ο Δήμος αδιαφορεί

Τέσσερις εργαζόμενοι των βρεφονηπιακών σταθμών στην Πεντέλη, που εργάζονταν στη θέση αυτή από έξι μέχρι δέκα χρόνια με συμβάσεις που ανανεώνονταν κάθε χρόνο, δικαιώθηκαν σε πρώτο βαθμό από τη Δικαιοσύνη, η οποία αναγνώρισε το αυτονόητο, ότι πράγματι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου.

Παράλληλα, με νομοθετική ρύθμιση του υπουργού κου Γεώργιου Κατρούγκαλου, που κινείται στη σωστή κατεύθυνση, δίνεται η δυνατότητα στους δημάρχους να μην καταθέσουν έφεση σε τέτοιες πρωτόδικες αποφάσεις και να επαναπροσλάβουν άμεσα στην εργασία υπαλλήλους που η Δικαιοσύνη σε πρώτο βαθμό έχει αποφανθεί ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Επειδή στη συγκεκριμένη περίπτωση ισχύουν όλα όσα αναφέρονται πιο πάνω, σε περίπτωση που οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δεν επαναπροσληφθούν, θα κληθεί ο Δήμος να προσλάβει άλλους εποχιακούς υπαλλήλους στη θέση τους. 

Καλούμε τον κ. Στεργίου να χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα που του παρέχει η νομοθετική ρύθμιση και να εφαρμόσει άμεσα την απόφαση του δικαστηρίου, επαναπροσλαμβάνοντας τους τέσσερις υπαλλήλους.

Η ενέργεια αυτή, αφενός  θα είναι διοικητικά και επιχειρησιακά προς όφελος των συμφερόντων του Δήμου, αφετέρου αποκαθιστά μια χρόνια αδικία και τερματίζει την ομηρία των συγκεκριμένων υπαλλήλων. Σημειώνουμε ότι λόγοι ανθρωπιάς επιβάλλουν τον τερματισμό της ομηρίας τους και την επαναπρόσληψή τους στον Δήμο, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα πλέον να προσφέρουν τις υψηλές υπηρεσίες τους προς την τοπική μας κοινωνία.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet