Τα ΚΑΠΗ Δήμου Πεντέλης γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας
Κοινωνία

Τα ΚΑΠΗ Δήμου Πεντέλης γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Την Τρίτη Ηλικία τίμησε ο Δήμος Πεντέλης πραγματοποιώντας γιορτή το απόγευμα της Πέμπτης 1η Οκτωβρίου 2015 στο Α΄ ΚΑΠΗ του Δήμου Πεντέλης, Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων, αποδίδοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας.

Ακολουθεί μήνυμα του Δήμου Πεντέλης για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας:

Η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου ως ένδειξη αναγνώρισης προς τα άτομα τρίτης ηλικίας. Τα άτομα αυτά αποτελούν σημαντικό και πολύτιμο κομμάτι της κοινωνίας μας, οφείλουμε να τους σεβόμαστε και να στεκόμαστε δίπλα τους με  εκτίμηση και αγάπη.

Στόχος της ημέρας αυτής είναι να αναγνωρισθεί η συμβολή των ηλικιωμένων στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, και τούτo διότι στη σύγχρονη εποχή οι ηλικιωμένοι παίζουν έναν ολοένα σημαντικότερο ρόλο, μέσω του εθελοντικού έργου τους, της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεων τους καθώς και της βοήθειας που δίνουν στα παιδιά τους.

Ο Δήμος Πεντέλης μέσω των δομών των ΚΑΠΗ στηρίζει τους ηλικιωμένους προσφέροντας πλήθος δράσεων και προγραμμάτων που έχουν σκοπό την ενίσχυση της κοινωνικοποίησης τους, τη βελτίωση της υγείας τους και την ποιότητα της ζωή τους.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet