Φωτοβολταϊκά συστήματα αναγγελίας κινδύνου μπήκαν σε διαβάσεις, σχολεία και STOP στον Δήμο Πεντέλης
Κοινωνία

Φωτοβολταϊκά συστήματα αναγγελίας κινδύνου μπήκαν σε διαβάσεις, σχολεία και STOP στον Δήμο Πεντέλης

Η δημοτική αρχή Πεντέλης ενημερώνει ότι έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των περισσότερων φωτοβολταϊκών συστημάτων αναγγελίας κινδύνου σε διαβάσεις πεζών, σε STOP και στα σχολεία της πόλης. Είναι μια παρέμβαση στη σήμανση που στόχο έχει τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας στην κίνηση των πεζών, αλλά και των αυτοκινήτων στην πόλη.

Τα εν λόγω συστήματα τοποθετούνται για να προειδοποιούν έγκαιρα τους οδηγούς για την αυξημένη επικινδυνότητα του εκάστοτε σημείου, ώστε να μειώνουν την ταχύτητα του οχήματός τους και να παράσχουν προτεραιότητα, είτε στη διέλευση των πεζών, είτε στον έλεγχο κίνησης οχημάτων σε διασταυρώσεις. Τα συστήματα αυτά διαθέτουν παλλόμενα led φώτα πάνω στο σήμα ή παλλόμενα φώτα και παλλόμενα μάτια γάτας στο οδόστρωμα. Η τροφοδοσία παρέχεται από μπαταρία βαθιάς εκφόρτισης που φορτίζεται από φωτοβολταϊκό πλαίσιο. Τα περισσότερα συστήματα έχουν τοποθετηθεί και αυτές τις μέρες τοποθετούνται και τα μάτια γάτας.

Το κόστος της παρέμβασης για τον Δήμο Πεντέλης ανέρχεται στο ποσό των 105.000 ευρώ περίπου και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου.

Τοποθετούνται συνολικά 168 φωτοβολταϊκά συστήματα σηματοδότησης, για τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις επικινδυνότητας.

Η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικώς: «Συνεχίζουμε να υλοποιούμε το πρόγραμμά μας, δίνοντας έμφαση στην ασφαλή κινητικότητα των πεζών στην πόλη. Έτσι παραδίδουμε στους πολίτες ένα ακόμη σημαντικό έργο που συμβάλλει στο σκοπό αυτό. Η ασφάλεια και η προστασία μετακίνησης των πολιτών κάθε ηλικίας αποτελεί βασική και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για το Δήμο μας. Θέλουμε να κάνουμε την πόλη μας πιο φιλική στους συμπολίτες μας και έργα σαν αυτό βοηθούν να το πετύχουμε. Με τους συνεργάτες μου συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση και πλέον κάθε εβδομάδα παραδίδουμε και ένα νέο έργο στους πολίτες».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων αναγγελίας κινδύνου

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet