Ο δήμαρχος Πεντέλης στην εκδήλωση για τον Θ. Κολοκοτρώνη
Κοινωνία

Ο δήμαρχος Πεντέλης στην εκδήλωση για τον Θ. Κολοκοτρώνη

Εκδήλωση με θέμα “Αφιέρωμα στον Κολοκοτρώνη” πραγματοποίησαν, με αφορμή την επέτειο εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821, οι Σύλλογοι Πελοποννησίων και Αγ. Γεώργιος Γκιούλμπαξε, την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ο οποίος ανέφερε στον σχετικό χαιρετισμό του:

Εκλεκτοί μου πρόεδροι, αγαπητοί συμπολίτες, εκλεκτοί συνάδελφοι της Αυτοδιοίκησης, αγαπητοί μου,

Είναι ευρηματικό σήμερα, αυτή τη σημαντική ημέρα, εν όψει του αυριανού εορτασμού της 25ης Μαρτίου, δύο σύλλογοι της πόλης μας, αντιπροσωπεύοντας ο μεν ένας την περιοχή αφετηρίας της ελληνικής επανάστασης του ’21, ο δε άλλος, την αιματοβαμμένη ιστορία των ανθρώπων της Μικρασίας, να συνεργάζονται προκειμένου να δώσουν στην κοινωνία μας το μήνυμα ότι η επανάσταση του ‘21 είναι το σημαντικότερο γεγονός της νεώτερης ιστορίας μας και είναι η στιγμή που οι Έλληνες, παρά τα αιώνια προβλήματα της διχόνοιας, ξέρουν πάρα πολύ καλά την αξία της λευτεριάς και πώς να την υπηρετούν.

 Αγαπητοί συμπολίτες, εκλεκτοί πρόεδροι, αγαπητά μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο Συλλόγων,

Ελπίζω ότι κάθε σκεπτόμενος Έλληνας αυτή την περίοδο πρέπει να προβληματίζεται και προβληματίζεται. Δυστυχώς η Πατρίδα μας είναι στο χειρότερο σταυροδρόμι της νεώτερης ιστορίας της. Σ’ ένα σταυροδρόμι που παγκόσμια ο κόσμος δονείται από τη λαίλαπα της τρομοκρατίας, με συνέπεια τα βασικά κυριαρχικά και συνταγματικά δικαιώματα του ατόμου να μην θεωρούνται δεδομένα ούτε εξασκήσιμα. Δυστυχώς οι άνθρωποι οδηγήθηκαν να κάνουν τους εαυτούς τους κινητές βόμβες και ενώ οποιεσδήποτε άλλες τρομοκρατικές ενέργειες θα μπορούσαν να προβλεφτούν και να αντιμετωπιστούν, καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο έως αδύνατο είναι να αντιμετωπίσει κανένας μια κινητή ανθρώπινη, έλλογη κατά συνέπεια βόμβα.

Αν αφήσουμε όμως την τρομοκρατία και έρθουμε στην πατρίδα μας θα δούμε πολύ καλά ότι η πατρίδα μας, το ωραιότερο οικόπεδο της γης, απειλείται, αφού έχει στα σπλάχνα της την τουρκική ηγεμονική και επεκτατική στρατηγική αιώνων. Η Τουρκία δεν θα ξεχάσει ποτέ ότι ήταν η μεγάλη Οθωμανή Αυτοκρατορία και ότι οι Έλληνες ήταν οι Ραγιάδες της.

Από την άλλη πλευρά έχει ένα κατασκεύασμα κράτους που λέγεται Σκόπια, το οποίο χτίζει την ύπαρξή του και τη διαδρομή του σε ό,τι ελληνικό μπορεί να κλέψει από την ιστορία μας.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει μία ευκαιριακή λειτουργία της  Αλβανίας και της Βουλγαρίας, όπως ανέκαθεν λειτουργούσαν. Μην ξεχνάτε ότι η υπηρεσιακή διαδρομή μου στη Βουλγαρία μού έδωσε τη βεβαιότητα ότι η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου αποτελούσε και αποτελεί το τρελό όνειρό της διά βίου αιώνων.

Σ’ αυτή τη φοβερή κατάσταση εμείς οι Έλληνες, ασύνδετοι διοικητικά και εθνικά, έχοντας βάλει πέρα και πάνω απ΄ όλα την κομματοκεντρική μας λειτουργία, βρισκόμαστε σε μία φάση που τα αυτονόητα δεν θεωρούνται δεδομένα. Η απειλή του οργανωμένου από ξένα κέντρα ειρηνικού εξισλαμισμού της πατρίδας μας φαίνεται να μας απειλεί καθημερινά όλο και περισσότερο.

Εκεί λοιπόν είναι και το τεράστιο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, που πρέπει να προβληματίσει τον καθέναν. Ένας τέτοιος προβληματισμός της παρούσας κατάστασης της πατρίδας μας, να τεθεί σε διαβούλευση των συμπολιτών μας και καλό είναι να την οργανώσει ο νεοσύστατος Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσίων, που σύντομα θα αναλάβει και τη λειτουργία του Πολιτιστικού μας Κέντρου. Σήμερα η ελληνική κοινωνία αναδεικνύει για ακόμα μια φορά την υψηλή πολιτισμική της ρίζα, στηρίζοντας τη φράση «Άνθρωπος η απάντηση στην όποια ερώτηση». Αυτή λοιπόν η διάσταση είναι αυτή που αναδεικνύει την ελληνική φυλή ως την άλλη φυλή, ίσως αυτό είναι που πονάει τα κράτη της Ευρώπης και ιδίως τα κράτη εκείνα που η ιστορία τους έχει να δείξει Άουσβιτς.

Αγαπητοί συμπολίτες, είναι μερικές από τις σκέψεις που πραγματικά με προβληματίζουν και επειδή δεν είμαι ο άνθρωπος της διάγνωσης του προβλήματος, αλλά είμαι ταγμένος για τη θεραπεία του, γιατί εκεί είναι και η λύση, ανησυχώ. Οι εξουσίες πρέπει να αναδεικνύονται με βάση την αυτοδημιουργία και τη διαδρομή ζωής και να μη φτάνουμε στο σημείο να έχουμε εξουσίες οι οποίες σχηματίστηκαν με βάση το όνομα, τον κομματικό μηχανισμό και την τηλεόραση. Αύριο είναι μια ιδιαίτερη μέρα, είναι μια ημέρα που πρέπει και να τη γιορτάσουμε και να προβληματιστούμε.

Αγαπητοί Έλληνες, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η πατρίδα μας κλυδωνίζεται και για να βγει από αυτόν τον βούρκο χρειάζεται να έχει άτομα τα οποία αξιοκρατικά έχουν αναδειχτεί,  μπορούν να βοηθήσουν την πατρίδα και κυρίως άτομα που γίνονται ολοκαύτωμα για την υλοποίηση της εθνικής τούς αποστολής, όταν ο λαός τούς την αναθέτει. Θέλουμε για μπροστάρηδες ικανούς, αυτοδημιούργητους, άξιους και καθαρούς Έλληνες.

Η εξουσία που κλέβεται για ίδιον όφελος ή για να χαλκεύσει τον εγωισμό ή για να γεμίσει τις τσέπες δεν είναι για την Ελλάδα μας.

Να είστε γεροί.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet