Δήμος Πεντέλης: Ανούσια σύμπραξη συμφερόντων δήθεν για την προστασία των κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων
Πολιτική

Δήμος Πεντέλης: Ανούσια σύμπραξη συμφερόντων δήθεν για την προστασία των κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων

Για «ανούσια σύμπραξη συμφερόντων για τα αυτονόητα που είναι για το “φαίνεσθαι” και όχι για την ουσία» κάνει λόγο η δημοτική αρχή Πεντέλης, σχολιάζοντας την πρωτοβουλία τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης να ζητήσουν συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου για την αναθεώρηση του σχεδίου πόλης στα Μελίσσια.

Μάλιστα, πίσω από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η δημοτική αρχή βλέπει «εξόφθαλμη πλέον συνεργασία δυνάμεων για να ανακόψουν το έργο της δημάρχου Νατάσσας Κοσμοπούλου, μιας και αυτό αίρει εμπαθείς, εκδικητικές στρατηγικές περασμένων διοικήσεων ή χαλάει γκρίζες συμφωνίες, από τις οποίες φαίνεται να ωφελούνται πληθώρα ατόμων».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της διοίκησης του Δήμου αναφέρονται τα εξής:

Να γελάμε ή να κλαίμε;

Με έκπληξη παρατηρούμε την αγωνιώδη προσπάθεια της Συμπολιτείας με το, από κοινού με τις παρατάξεις του κύριου Παπακωνσταντίνου και του κύριου Παλαιοδήμου, αίτημα σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου, αναφορικά με την “αποτροπή της απώλειας” κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων στον Δήμο μας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Ενημερωτικά, η τυπική διαδικασία προκειμένου να συνεχιστεί η μελέτη που προβλέπει τους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους, από τη στιγμή που καταργήθηκε η Επ. Ποιότητας Ζωής, περιλαμβάνει η Δημ. Επιτροπή να εισηγηθεί ξανά επί της εκδίκασης των ενστάσεων (σχετική γνωμοδότηση νομικής υπηρεσίας) και στη συνέχεια το Δ.Σ. να διαμορφώσει την τελική πρόταση και να εξετάσει τη δυνατότητα αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών ή ακόμη και αναστολή εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών.

Η διοίκησή μας, με γνώση του θεσμικού πλαισίου, έχει ήδη συντάξει εισήγηση προς τη Δημ. Επιτροπή έτσι ώστε η διαδικασία να συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Για να δούμε όμως μαζί τη διαδικασία που ακολούθησε η διοίκηση Κεχαγιά: Το 2020 υπεγράφη η σύμβαση για αναθεώρηση ρυμοτομικού σχεδίου Μελισσίων, σε εφαρμογή του ΓΠΣ 2007. Άρα, τα υπό δέσμευση οικόπεδα θα έπρεπε η κα Κεχαγιά ως διοίκηση να τα έχει ολοκληρώσει εντός 3 ετών και η διαδικασία περιλάμβανε ολοκλήρωση της μελέτης, απόφαση Επ. Ποιότητας Ζωής και απόφαση Δ.Σ. Αυτό που έγινε όμως ήταν, στην τελευταία συνεδρίαση του 2023, η κα Κεχαγια να περάσει τις δικές της απόψεις -χωρίς διαβούλευση- από την Επ. Ποιότητας Ζωής και όχι από το Δημοτικό Συμβούλιο, ως όφειλε!

Για μια διοίκηση, λοιπόν, που είχε τρία χρόνια να ολοκληρώσει τη διαδικασία, πώς γίνεται η πρώην δήμαρχος να ρίχνει ευθύνες σε μια διοίκηση 5 μηνών;

Και συνεχίζουμε με το ακόμα πιο αστείο του θέματος: H ίδια διοίκηση ανέθεσε Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο, το οποίο έτσι και αλλιώς θα διαφοροποιηθεί από το ΓΠΣ Μελισσίων του 2007!

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών ή και εκτέλεση οικοδομικών εργασιών, η δημοτική αρχή, μεριμνώντας έγκαιρα για την ενημέρωση των παρατάξεων, καθώς έχει γνώση όλων των παραμέτρων για το θέμα, είχε ήδη αποστείλει πρόσκληση σύγκλησης ενημερωτικής συνάντησης των επικεφαλής από την Πέμπτη 6 Ιουνίου, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 11 Ιουνίου και ώρα 16.00.

Προφανής, λοιπόν, η διαπίστωση ότι η ανούσια αυτή σύμπραξη συμφερόντων για τα αυτονόητα είναι για το “φαίνεσθαι” και όχι για την ουσία. Τεράστιος ο πόνος για την απώλεια της εξουσίας τελικά και σε καμία περίπτωση για την απώλεια του συμφέροντος των πολιτών, όπως με τόσο ασίγαστο πάθος η Συμπολιτεία προσπαθεί να πείσει.  Είναι παραπάνω από εντυπωσιακή η εξόφθαλμη πλέον συνεργασία δυνάμεων για να ανακόψουν το έργο της δημάρχου Νατάσσας Κοσμοπούλου, μιας και αυτό αίρει εμπαθείς, εκδικητικές στρατηγικές περασμένων διοικήσεων ή χαλάει γκρίζες συμφωνίες, από τις οποίες φαίνεται να ωφελούνται πληθώρα ατόμων.

Η διοίκηση είναι ταγμένη να ενεργεί για το συμφέρον και την έννομη αντιμετώπιση του κάθε δημότη. Καμία σύμπραξη και κανένα συμφέρον της αντιπολίτευσης δε θα το αλλάξει τα επόμενα 4 χρόνια και 6 μήνες που απομένουν στην παρούσα διοίκηση».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet