Δημοτική Συμμαχία: Εδώ και τώρα υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης με τον ΑΔΜΗΕ για τους πυλώνες
Πολιτική

Δημοτική Συμμαχία: Εδώ και τώρα υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης με τον ΑΔΜΗΕ για τους πυλώνες

Με ψήφους 16 υπέρ και 13 κατά, το Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης αποφάσισε στη συνεδρίαση της 26ης Φεβρουαρίου 2020 την άμεση εκπλήρωση των υποχρεώσεων του Δήμου Πεντέλης προς τον ΑΔΜΗΕ (σ.σ.: Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), που απορρέουν από την με αρ. πρώτ. 12218/31.05.2019 Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου και του ΑΔΜΗΕ και καλεί τη δημοτική αρχή άμεσα να προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασής του, αναφέρει η δημοτική παράταξη Δημοτική Συμμαχία, με επικεφαλής τον Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου.

Αυτό σημαίνει, όπως τονίζει η παράταξη, ότι στις 27 Φεβρουαρίου πρέπει να δοθεί οδηγία – εντολή στην Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου να ζητήσει εκ νέου το τιμολόγιο της προκαταβολής από τον ΑΔΜΗΕ.

Η Δημοτική Συμμαχία υπενθυμίζει ότι το εν λόγω τιμολόγιο είχε σταλεί στον Δήμο προ της 25 Σεπτεμβρίου 2019 και «για τυπικούς λόγους επεστράφη», προκειμένου να εγγραφεί το δάνειο με το Παρακαταθηκών και Δανείων, ύψους 806.400 ευρώ, στον προϋπολογισμό του Δήμου, το οποίο και έγινε με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής «και μάλιστα επί διοίκησης κ. Κεχαγιά στις 25 Σεπτεμβρίου 2019», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά.

Συνεπώς, από τον Οκτώβριο του 2019, όπως επεσήμανε ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της Δημοτικής Συμμαχίας στην συνεδρίαση της 26ης Φεβρουαρίου, «το έργο έπρεπε να είχε ξεκινήσει και τον Ιούνιο του 2020 να έχει ολοκληρωθεί εντός 9 μηνών, ως η σύμβαση προβλέπει».

Αντί αυτού, η δήμαρχος «άλλαξε ρότα», σημειώνει η παράταξη, ενώ η απόφαση έγκρισης δανείου ήταν ομόφωνη στη συνεδρίαση της 19ης Δεκεμβρίου 2018, πλην Λαϊκής Συσπείρωσης, και «χωρίς καμία διαβούλευση με τις υπόλοιπες παρατάξεις, χωρίς καμία λήψη απόφασης, ανέβαλε την εκταμίευση, πάει το έργο στις καλένδες, αναζητώντας άλλη μορφή χρηματοδότησης, ισχυριζόμενη ότι έτσι δεν θα επιβαρυνθεί ο Δήμος».

Και η ανακοίνωση της Δημοτικής Συμμαχίας συνεχίζει:

«Βασική αρχή, ειδικά για MEGA έργα. Ό,τι μπορείς να κάνεις σήμερα, μην το αναβάλεις για αύριο. Γιατί όλα αλλάζουν. Αν δεν θες να το κάνεις, ναι ανέβαλέ το. Μιλάμε όμως για επιβάρυνση του Δήμου με 6.500 ευρώ τον μήνα τοκοχρεωλύσιο. Δεν αξίζει η ζωή 1.000 πολιτών το ποσό αυτό; Δικά τους είναι τα χρήματα; Ακόμη και δικά τους να ήταν, οφείλουν να τα διαθέσουν.

»Σήμερα ο Δήμος Πεντέλης είναι ένας καθαρός οικονομικά Δήμος. Δεν έχει κανένα πρόβλημα. Εδώ δαπανώνται δεκάδες χιλιάδες ευρώ για χριστουγεννιάτικες, καρναβαλίστικες και άλλες εκδηλώσεις. Φτάνουν τα χρήματα για όλους και για όλα. Και καλά θα κάνει κάποιος κύριος αξιωματούχος της συνδιοίκησης, που αρνείται τον δανεισμό, να μην τροφοδοτεί με τα γραφόμενά του, μέσα από το διαδίκτυο, τον διχασμό των πολιτών, στην προσπάθεια αναζήτησης, μέσα από ένα μη δόκιμο τακτικισμό, ανεύρεσης δεξαμενής ψήφων. Ήδη τα πρώτα σχόλια για Νεοπεντελιώτες με βίλες, που θα τους πληρώσουν την απομάκρυνση των πυλώνων όλοι οι κάτοικοι του Δήμου, εμφανίστηκαν κάτω από την ανάρτησή του.

»Όσο για την κυρία δήμαρχο, πρέπει να καταλάβει ότι είναι η εντεταλμένη του Δημοτικού Συμβουλίου, και εντεταλμένη σημαίνει πως κάνεις ό,τι αποφασίζει το όργανο που σε εντέλει και δεν κάνεις ό,τι θες εσύ, όπως γίνεται με τους εντεταλμένους που γέμισε τον Δήμο μετά την κατάργηση των Νομικών Προσώπων, ευτελίζοντας βέβαια και τον θεσμό του εντεταλμένου.

»Οι περισσότεροι των κ.κ. εντεταλμένων μόνο ως εντεταλμένοι δεν συμπεριφέρονται. Κάνουν ό,τι θέλουν, χωρίς απόφαση οργάνων. Μέχρι και χρήματα χέρι με χέρι διακινούν για τα καρναβάλια, από αυτά που ανέθεσε ο Δήμος σε εταιρεία για τις εκδηλώσεις. Αλήθεια, πώς βρέθηκαν χρήματα σε χέρια δημοτικού συμβούλου και μοιράζονταν χέρι χέρι σε συλλόγους; Η εταιρεία που πήρε το έργο όφειλε μέσω τράπεζας να τα διακινήσει. Βέβαια, “παλιά μου τέχνη κόσκινο” που λέει και ο λαός. Προσέξτε κυρίες και κύριοι. Άγνοια νόμου δε νοείται.

»Όσο για την αντιπολίτευση, σύσσωμη και οι 16, με πρωταγωνιστές τους Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου, Αντώνη Φειδοπιάστη, Λευτέρη Κουντουλάκο, Γιώργο Κατσικογιάννη, Γιώργο Μουαμελετζή (συγκλονιστικός, τεκμηριωμένος, διαβασμένος, ανθρώπινος) τεκμηρίωσαν με τον καλύτερο τρόπο γιατί το έργο πρέπει να γίνει άμεσα και τους κινδύνους που κάθε μέρα  που περνά ελλοχεύουν. Αν βρουν και όταν βρουν από αλλού τους πόρους, ας αποπληρώσουν το δάνειο ή καλύτερα να προωθήσουν κατά προτεραιότητα τους πυλώνες της Πεντέλης στην περιοχή του Αστεροσκοπείου, με πιλότο το έργο της Ν. Πεντέλης.

»Η εικόνα της συνδιοίκησης επιεικώς αποκαρδιωτική, με τερτίπια, να εμποδίσουν κατ’ αρχάς τη συζήτηση, στη συνέχεια τη ψηφοφορία, με επιχειρήματα αντιεπιστημονικά και αντιεπενδυτικά, με εσωτερικά “μαχαιρώματα” (κορυφαία στελέχη της δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν τα όσα τεκταίνονται το τελευταίο διάστημα), αλλά κυρίως με κοινωνική αναλγησία, με αποχώρηση από τη συνεδρίαση πρώτης και καλύτερης της κυρίας δημάρχου και στη συνέχεια της κυρίας αντιδημάρχου Περιβάλλοντος.

“Λοιπόν, απόψε εδώ παιδιά είμαστε μία ωραία (θλιβερή εδώ ταιριάζει) ατμόσφαιρα” θα έλεγε ο αμίμητος Ντίνος Ηλιόπουλος, αν ήταν παρόν.

»Ξέχασαν ότι αποφασίζουν για τη ζωή ανθρώπων και δεν νομιμοποιούνται να τη διαπραγματεύονται με μια καλύτερη προσδοκώμενη σύμβαση.

»Μακάρι να υπάρξει τέτοιο ενδεχόμενο.

»Η περιοχή του Αστεροσκοπείου Πεντέλης μπορεί να είναι το επόμενο βήμα».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet