Δ. Παπακωνσταντίνου: Απαιτείται χάραξη δημοτικής στρατηγικής για τα θέματα των εντάξεων
Πολιτική

Δ. Παπακωνσταντίνου: Απαιτείται χάραξη δημοτικής στρατηγικής για τα θέματα των εντάξεων

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Δημοκρατική Συνεργασία – Μπροστά Μαζί Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου παρευρέθηκε στην ετήσια γενική συνέλευση του Συλλόγου Πολεοδομικής Αναβάθμισης Μελισσίων. «Με πνεύμα συνθετικό και ενωτικό τοποθετήθηκε στα δύο θέματα της ημερήσιας διάταξης, δηλαδή την ένταξη τμημάτων της 3ης και 4ης Πολεοδομικής Γειτονιάς Μελισσίων και της Σύστασης Επιτροπών Εκδίκασης Ενστάσεων κατά των Δασικών Χαρτών», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της παράταξης.

Συγκεκριμένα, για το θέμα της ένταξης στο σχέδιο της 3ης και 4ης Πολεοδομικής Γειτονιάς Μελισσίων, η μελέτη της οποίας αισίως πλέον βρίσκεται στο ΣΥΠΟΘΑ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή και χαρακτήρισε την πολύχρονη διαδικασία «σα μία σκυταλοδρομία που όλες οι μέχρι τώρα δημοτικές αρχές έτρεξαν στην προσπάθεια για την επίτευξη του τελικού στόχου». 

Επιπλέον, σε σχέση με τις υπόλοιπες προς πολεοδόμηση εκτάσεις του Δήμου (ΜΠΟΚΟΡΟΣ, ΔΕΞΑΜΕΝΗ, ΣΑΛΙΓΓΑΡΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΣΙΛΑΣ, 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ κ.λπ.) υπενθύμισε ότι σήμερα, μέσω του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου που συντάσσεται στον Δήμο, υπάρχει μεγάλη δυνατότητα να πολεοδομηθούν στο μέλλον, εφόσον βέβαια πληρούνται όλα τα κριτήρια που προβλέπει η νομοθεσία.

Σε ό,τι αφορά τις Επιτροπές Εκδίκασης Ενστάσεων κατά των Δασικών Χαρτών διατύπωσε την άποψη ο Δήμος θα μπορούσε να παρέμβει με ένα γενικό υπόμνημα υποστήριξης και να βοηθήσει τους ενιστάμενους δημότες στις ανωτέρω επιτροπές, προφανώς στο πλαίσιο λειτουργίας του κράτους δικαίου και της νομιμότητας. 

Τέλος, για μία ακόμη φορά, τόνισε ότι τα θέματα του πολεοδομικού σχεδιασμού και του χαρακτηρισμού των δασικών εκτάσεων δεν προσφέρονται για πολιτική αντιπαράθεση και θα πρέπει για τα θέματα αυτά να χαραχθεί μία ενιαία δημοτική πολιτική.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet