Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης: Σε ιδιώτες και μέρος της υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού
Κοινωνία

Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης: Σε ιδιώτες και μέρος της υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού

Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πεντέλης, την Τρίτη στις 14 Φεβρουαρίου, η δημοτική αρχή σκοπεύει να εκχωρήσει σε εργολάβο την υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού για την προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος ελέγχου του δημοτικού φωτισμού, όπως καταγγέλλει η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση.

Μάλιστα, όπως προσθέτει, το κόστος ανέρχεται στα 8.420.840  ευρώ, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής. «Δηλαδή χρήματα δικά μας, αλλά και όλου του λαού της Αττικής», όπως τονίζει χαρακτηριστικά η παράταξη, υπενθυμίζοντας ότι «ήδη έχουν δοθεί σε ιδιωτικές εταιρείες τόσο η σχολική φύλαξη όσο και οι υπηρεσίες οδοκαθαρισμού».

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης αναφέρει:

«Τι κι αν το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική τη λήψη αποφάσεων από τις Οικονομικές Επιτροπές των Δήμων; Η δημοτική αρχή του Δήμου Πεντέλης σε λίγο δεν θα συγκαλεί καν Δημοτικά Συμβούλια ούτε για “τα μάτια του κόσμου”! Φυσικά ο λόγος είναι πρόδηλος! Επιδιώκει να μην παίρνουν τίποτα είδηση οι εργαζόμενοι ώστε να μην αντιδρούν, να μην διεκδικούν!

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 14 Φεβρουαρίου εκχωρεί σε εργολάβο την υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού για την προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος ελέγχου του Δημοτικού Φωτισμού! Το κόστος ανέρχεται στα 8.420.840  ευρώ με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια. Δηλαδή χρήματα δικά μας αλλά και όλου του λαού της Αττικής. Υπενθυμίζουμε ότι ήδη έχουν δοθεί σε ιδιωτικές εταιρείες τόσο η σχολική φύλαξη όσο και οι υπηρεσίες οδοκαθαρισμού!

Ξεκαθαρίζουμε ότι η κριτική μας αφορά στην εγκατάσταση του υλικού φωτισμού, η οποία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί από εργαζόμενους του Δήμου και προφανώς στη συντήρηση του υλικού, που είναι σίγουρο ότι σε επόμενη συνεδρίαση θα έρθει ως ξεχωριστό θέμα και θα παραδοθεί κι αυτή η υπηρεσία σε ιδιώτες.      

Η σημερινή δημοτική αρχή, όπως και οι προηγούμενες, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φρόντισαν να αποψιλώσουν και τη συγκεκριμένη υπηρεσία και από προσωπικό αλλά και από υλικοτεχνική υποδομή, με αποτέλεσμα σήμερα να έρχεται η κατά τα άλλα “ανεξάρτητη” δημοτική αρχή και να την εκχωρεί στους ιδιώτες.

Αντί οι δημοτικές αρχές, διαχρονικά, να ζητούν μόνιμο προσωπικό η μεν διοίκηση Στεργίου δεν έκανε ούτε μια πρόσληψη ή δε  διοίκηση Κεχαγιά συνεχίζει την ίδια πολιτική.

Το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών δεν αφορά μόνο τους εργαζομένους του Δήμου αλλά όλο τον Πεντελιώτικο λαό, αφού αυτός θα πληρώσει το “μάρμαρο”. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση το “μάρμαρο” είναι πανάκριβο.

Καλούμε τους εργαζόμενους του Δήμου, τους δημότες, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από τις πολιτικές αποφάσεις της τωρινής δημοτικής αρχής, όλων των προηγούμενων, αλλά και όλων των κυβερνήσεων που έχουν ψηφίσει όλους τους αντιλαϊκούς νόμους που επιτρέπουν την εκποίηση των υπηρεσιών, με σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που και στον Δήμο Πεντέλης έχουν πιάσει στασίδι».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet