Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή: Η δήμαρχος Πεντέλης… οραματίζεται να γίνει «τροχονόμος» των εργολαβικών συμφερόντων
Πολιτική

Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή: Η δήμαρχος Πεντέλης… οραματίζεται να γίνει «τροχονόμος» των εργολαβικών συμφερόντων

«Η δήμαρχος Πεντέλης… οραματίζεται να γίνει “τροχονόμος” των εργολαβικών συμφερόντων» τονίζει η παράταξη Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή μετά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης όπου συζητήθηκε το θέμα ανάθεσης υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου σε ιδιώτες.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, και αφού η σχετική εισήγηση της διοικούσας παράταξης καταψηφίστηκε, η δήμαρχος ανήρτησε σχόλιο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο επισήμανε ότι «η πλειοψηφία ψήφισε έτσι ώστε η πόλη να παραμείνει βρώμικη».

Με αφορμή την ανάρτηση αυτή, η παράταξη Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή, επικεφαλής της οποίας είναι ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Φειδοπιάστης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η δήμαρχος Πεντέλης… οραματίζεται να γίνει «τροχονόμος» των εργολαβικών συμφερόντων

Με μια ανακοίνωσή της, παραμονή Χριστουγέννων, η δήμαρχος Πεντέλης κ. Δήμητρα Κεχαγιά επιχείρησε να κατηγορήσει – διαπομπεύσει όσους δημοτικούς συμβούλους καταψήφισαν την προοπτική να παραδοθούν κομβικές υπηρεσίες του Δήμου, όπως αυτή της καθαριότητας, σε ιδιωτικά συμφέροντα. Μάλιστα, λαϊκίζοντας ασύστολα, δεν δίστασε να πει ότι η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία υπερψήφισε (γιατί άραγε;) το ψήφισμα κατά του νομοσχεδίου με θέμα «Επενδύω στην Ελλάδα κι άλλες διατάξεις», θέλει τον Δήμο Πεντέλης βρώμικο!

Αλήθεια, κ. Κεχαγιά, θέλετε να μας πείτε ότι ξαφνικά οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου, με το που αναλάβατε εσείς τη διοίκηση, έγιναν ανίκανοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους; Ή, μήπως, ομολογείτε ότι δεν είχατε κανένα συγκεκριμένο σχέδιο για το πώς θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες και οι δομές του Δήμου, όταν ζητούσατε την ψήφο των συνδημοτών μας; Εκτός κι αν το σχέδιο ήταν να παραδώσετε τα πάντα στους ιδιώτες και να κρατήσετε για τον εαυτό σας τον ρόλο του «τροχονόμου» των ιδιωτικών εργολαβικών συμφερόντων και του μάνατζερ…

Η δήμαρχος έχει απόλυτο δίκιο όταν λέει ότι οι πολίτες έχουν απαίτηση να είναι οι πόλεις μας καθαρές. Γι’ αυτό και αναθέτουν στις δημοτικές αρχές τη συγκεκριμένη φροντίδα. Αν αυτό δεν γίνεται, τότε κάποιος φταίει. Ας βγει ευθαρσώς η κ. Κεχαγιά κι ας μας πει ποιος φταίει στη συγκεκριμένη περίπτωση: οι εργαζόμενοι ή αυτοί που τους διοικούν;

Το σίγουρο είναι ότι δεν φταίνε οι δημότες, οι οποίοι ωστόσο θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν το κόστος της ιδιωτικοποίησης και τα κέρδη των εργολάβων, προκειμένου να τους παράσχουν υπηρεσίες για τις οποίες ήδη πληρώνουν -και μάλιστα ακριβά- στον Δήμο τους.

Για να μην θυμίσουμε τις συχνά απαράδεκτες σχέσεις εργασίας και το κακοπληρωμένο προσωπικό που απασχολούν οι εργολάβοι έχοντας ως μόνο στόχο το κέρδος.

Αυτό που εγγυάται την ποιότητα και την οικονομία των υπηρεσιών των Δήμων προς όφελος των δημοτών τους είναι ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας των υπηρεσιών, με μόνιμες θέσεις εργασίας, με αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις και τον απαραίτητο μηχανολογικό – τεχνολογικό εξοπλισμό.

Και κάτι τελευταίο. Η κ. Κεχαγιά θα πρέπει να αντιληφθεί ότι τις αποφάσεις τις λαμβάνει το κορυφαίο αντιπροσωπευτικό όργανο του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο. Και αν μη τι άλλο, οφείλει να σέβεται εξίσου όλους τους δημοτικούς συμβούλους που το απαρτίζουν, είτε ψηφίζουν θετικά, είτε ψηφίζουν αρνητικά επί των εισηγήσεων της διοίκησής της. Εκτός πια κι αν θέλει να παραδώσει και τις δικές του δικαιοδοσίες σε «ιδιώτες επενδυτές»…

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet