Παρεμβάσεις του Δ. Παπακωνσταντίνου στο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης για τα ΜΑΠ και το «Άλσος Γυμναστηρίου»
Κοινωνία

Παρεμβάσεις του Δ. Παπακωνσταντίνου στο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης για τα ΜΑΠ και το «Άλσος Γυμναστηρίου»

Δύο θέματα έθιξε ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Δημοκρατική Συνεργασία και δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 8 Μαΐου.

Ειδικότερα, κάλεσε τη δήμαρχο Δήμητρα Κεχαγιά να φέρει άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο τη διαχειριστική μελέτη «Άλσος Γυμναστηρίου» Δήμου Πεντέλης, με τις παρατηρήσεις του Δασαρχείου και του υπουργείου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Αντί να εμπλέκει τον Δήμο Πεντέλης στο προεκλογικό παιχνίδι οφείλει να ενημερώσει με στοιχεία και να θέσει υπ’ όψη του Δ.Σ. την τελικά εγκεκριμένη διαχειριστική μελέτη με τις επιτρεπτές επεμβάσεις στον χώρο και τις απαιτούμενες εγκεκριμένες μελέτες. Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και αρκούντως ενδιαφέρον και όλοι οφείλουμε να το προσεγγίσουμε με σκοπό την επίτευξη της βέλτιστης λύσης» είπε στην παρέμβασή του ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος έθιξε και το θέμα των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), τα οποία στερούνται οι εργαζόμενοι εδώ και τρία χρόνια, όπως σημείωσε.

«Εδώ και τρία χρόνια οι εργαζόμενοι του Δήμου Πεντέλης περιμένουν μάταια να τους δοθούν Μέσα Ατομικής Προστασίας, βρισκόμενοι εκτεθειμένοι σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να τα… ζητιανεύουν ή να τα αγοράζουν μόνοι τους» τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ζητώντας ταυτοχρόνως την παραίτηση των δύο αρμόδιων αντιδημάρχων καθαριότητας, «ως ελάχιστο δείγμα ανάληψης πολιτικής ευθύνης και πίεσης προς τη δήμαρχο, που έχει τη συνολική ευθύνη διοίκησης, συμπεριλαμβανομένων και των οικονομικών, αφού κανείς δε θέλει να καθίσει στην ηλεκτρική καρέκλα όπως την έχουν μετατρέψει», όπως ανέφερε.

«Τα ΜΑΠ βρίσκονται ακόμη στη μελέτη, αν και πέρασαν έξι μήνες από τότε που είχε ξανατεθεί το θέμα το Δ.Σ. και η ίδια η δήμαρχος είχε δεσμευθεί για άμεση λύση. Και μάλιστα όπως λένε οι εργαζόμενοι η μελέτη δεν αφορά τους συνολικά 130 εργαζόμενους, αλλά μόνον 80» πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου και, απευθυνόμενος στην κ. Κεχαγιά, επισήμανε: «Κυρία δήμαρχε μην παίζετε με την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων. Είναι ποινικό αδίκημα. Αλλά πάνω από όλα μην ξεχνάτε είναι οικογενειάρχες. Δεν αργεί το κακό, αλλά τότε θα είναι αργά».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet