Στρατηγικό σχέδιο απέκτησε ο Δήμος Πεντέλης
Πολιτική

Στρατηγικό σχέδιο απέκτησε ο Δήμος Πεντέλης

Το πρώτο μέρος του επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου Πεντέλης ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο σχέδιο αποτυπώνονται το όραμα, οι βασικοί στόχοι και η στρατηγική της επόμενης πενταετίας, για μια ισόρροπη ανάπτυξη του τόπου.

Όπως δήλωσε η δήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα αποτελεί ένα εργαλείο οργάνωσης, ελέγχου και ενημέρωσης, χρήσιμο για όλους:

  • Για τη δημοτική αρχή, που έτσι θα μπορεί να προγραμματίζει και να οργανώνει καλύτερα το έργο της.
  • Για το Δημοτικό Συμβούλιο, που θα μπορεί να παρακολουθεί και να ελέγχει με τρόπο ουσιαστικό τα πεπραγμένα της διοίκησης.
  • Και προπαντός για τους δημότες που θα ενημερωθούν για την πραγματική κατάσταση και τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα, ώστε να μπορούν να αξιολογούν σφαιρικότερα την πορεία και το έργο της δημοτικής αρχής.

Όπως σημείωσε η Ν. Κοσμοπούλου, πρόκειται για μια πρωτόγνωρη και απαιτητική για όλους διαδικασία, μια που ο Δήμος αποκτά επιχειρησιακό πρόγραμμα για πρώτη φορά στην ιστορία του. Γι’ αυτό και θα χρειαστεί η βοήθεια των δημοτών, που την επόμενη εβδομάδα θα κληθούν να συμμετάσχουν σε δημόσια διαβούλευση γύρω από το στρατηγικό σχέδιο, καταθέτοντας απόψεις, παρατηρήσεις και προτάσεις.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet