Συμπολιτεία: Όσο και να κρύβεται η κ. Κοσμοπούλου και η διοίκησή της, θα λογοδοτήσουν για τις τραγικές τους παραλείψεις
Πολιτική

Συμπολιτεία: Όσο και να κρύβεται η κ. Κοσμοπούλου και η διοίκησή της, θα λογοδοτήσουν για τις τραγικές τους παραλείψεις

Σκληρή κριτική στην επιλογή της δημοτικής αρχής Κοσμοπούλου να αναβάλει την κρίσιμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης για την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά ασκεί η Συμπολιτεία. Η παράταξη της τέως δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά χαρακτηρίζει «κωμικές» τις δικαιολογίες της αναβολής, τονίζει ότι οι πολίτες απαιτούν εξηγήσεις για τις σημαντικές ζημιές που υπέστησαν οι περιουσίες, αλλά και το περιβάλλον, ενώ προαγγέλλει την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων για την ανάκαμψη της πόλης και τη θωράκισή της ενόψει μελλοντικών κινδύνων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

«Για μια ακόμη φορά η διοίκηση της κ. Κοσμοπούλου αναβάλει, με κωμικές δικαιολογίες, την κρίσιμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που έχουν ζητήσει όλες οι δημοτικές παρατάξεις εδώ και καιρό, για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς για τις 16/9. Είναι ξεκάθαρο ότι η κ. Κοσμοπούλου και οι συνοδοιπόροι της προσπαθούν, με νύχια και με δόντια, να αποφύγουν τη συζήτηση και τον συνεπακόλουθο έλεγχο, που θα αποδείξει την ανοργανωσιά, την πλήρη απουσία και τις τραγικές παραλείψεις της διοίκησης Κοσμοπούλου κατά την καταστροφική πυρκαγιά της 12ης  Αυγούστου.

Οι συμπολίτες μας απαιτούν εξηγήσεις για το πώς -από τη μια στιγμή στην άλλη- βρέθηκαν κυκλωμένοι από το πύρινο μέτωπο και η πυρκαγιά έφτασε βαθιά στον οικιστικό ιστό της Πεντέλης, μετέτρεψε σε στάχτες μεγάλη έκταση πρασίνου, κατέστρεψε περιουσίες δημοτών, ενώ ακόμη και δημοτικές εγκαταστάσεις παραδόθηκαν στις φλόγες. Η κ. Κοσμοπούλου, που στις αρχές του καλοκαιριού επαίρετο και διατυμπάνιζε την ετοιμότητά της να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της πυρκαγιάς, όσα “κόλπα” κι αν μετέλθει, αργά ή γρήγορα, θα δώσει αυτές τις εξηγήσεις ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου για την καταστροφή.

Ως Συμπολιτεία, μας απασχολεί ιδιαίτερα η επόμενη μέρα στην πόλη μας. Μας απασχολεί ότι η κ. Κοσμοπούλου και οι συνοδοιπόροι της δεν διδάχθηκαν τίποτα από την πρόσφατη καταστροφή, αλλά επιμένουν στην πολιτική του “εμείς τα ξέρουμε όλα και μπορούμε…”!

Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, πρέπει να ληφθούν μέτρα στήριξης των συμπολιτών μας που επλήγησαν, να διορθωθούν αστοχίες και λάθη του μηχανισμού του Δήμου, να ληφθούν άμεσα μέτρα θωράκισης ενόψει του φθινοπώρου και του χειμώνα, ώστε να αποτραπούν τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα και πολλά άλλα.

Στον βαθμό που μας αναλογεί και ανεξαρτήτως από τις άκρως επικίνδυνες για την ασφάλεια της πόλης μας, σπασμωδικές κινήσεις της διοίκησης Κοσμοπουλου, θα προχωρήσουμε, πέρα από την επισήμανση των τραγικών λαθών που έγιναν, στην κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων για την ανάκαμψη της πόλης μας και τη θωράκισή της ενόψει μελλοντικών κινδύνων.

Δεν θα περιμένουμε την κ. Κοσμοπούλου. Οι συμπολίτες μας έχουν την ανάγκη μας τώρα και εμείς θα σταθούμε στον πλευρό τους. Έτσι πράξαμε ως δημοτική αρχή, έτσι θα κάνουμε πάντα.

Υ.Γ.: Ο αξιότιμος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ανέβαλε τη συνεδρίασή του για την πυρκαγιά για τις 16 Σεπτεμβρίου, επικαλούμενος την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όμως, είναι ο ίδιος, ο οποίος -ενώ τα αποκαΐδια ακόμη κάπνιζαν- συγκάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο στις 19 Αυγούστου για να διευθετήσει τις… υποθέσεις του; Προφανώς, τότε ο Δήμος δεν ήταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης…».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet