ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Η μάχη για τα εργασιακά δικαιώματα «μητέρα των μαχών» για την επιβίωση της εργασίας και της κοινωνίας
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Η μάχη για τα εργασιακά δικαιώματα «μητέρα των μαχών» για την επιβίωση της εργασίας και της κοινωνίας

Με ζωντανή παρακολούθηση μέσω διαδικτύου, με 4.500 μοναδικούς θεατές, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πεντέλης και Βριλησσίων, τη Δευτέρα 19 Απριλίου, με θέμα «Εργασία στην πανδημία: Σήμερα και αύριο».

Στην εκδήλωση ήταν καλεσμένοι ομιλητές οι Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, βουλευτής Βόρειου Τομέα και tομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Κώστας Αρβανίτης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., μέλος της Επιτροπής Εργασιακών EMPL του Ευρωκοινοβουλίου, Ανδρέας Νεφελούδης, μέλος του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και πρώην γενικός γραμματέας Εργασίας και Κώστας Τσουκαλάς, δικηγόρος – εργατολόγος, ενώ τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψώχας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε από όλους τους ομιλητές εκτενής αναφορά στις καταστροφικές συνέπειες που θα προκύψουν για τον χώρο της εργασίας από το «νομοσχέδιο Χατζηδάκη» και υπογραμμίστηκε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποιεί τη χώρα και τους εργαζόμενους ως «πειραματόζωα», ενώ στη συνέχεια απαντήθηκαν και ερωτήματα των συμμετεχόντων σχετικά με τα εργασιακά δικαιώματα και τις νέες μορφές εργασίας.

«Την ίδια στιγμή που η συντηρητική Ευρώπη αναζητά τρόπους κι εργαλεία να στηρίξει εργαζόμενους και επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σε μια χώρα που βγήκε από μια δεκαετή οικονομική κρίση, μένει πιστά προσκολλημένη σε νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες και ξηλώνει κάθε εργασιακό δικαίωμα, συντρίβοντας τους εργαζόμενους και διαλύοντας ταυτόχρονα τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., όπως τόνισαν οι ομιλητές, «θα παλέψει για την ανατροπή των σχεδίων της κυβέρνησης και θα δώσει τη μάχη για τα εργασιακά δικαιώματα, τη μητέρα των μαχών για την επιβίωση της εργασίας και της κοινωνίας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet