Συμπολιτεία: Η δήμαρχος Πεντέλης σκορπά πάνω από 85.000 ευρώ για την υπεράσπιση  του Δ. Στεργίου
Πολιτική

Συμπολιτεία: Η δήμαρχος Πεντέλης σκορπά πάνω από 85.000 ευρώ για την υπεράσπιση του Δ. Στεργίου

Νέες αιχμές για «σπάταλες αναθέσεις» απευθύνει στη δημοτική αρχή της Νατάσσας Κοσμοπούλου στον Δήμο Πεντέλης η παράταξη της τέως δημάρχου Δήμητρα Κεχαγιά. Όπως αναφέρει η Συμπολιτεία, μέχρι σήμερα η νυν δήμαρχος έχει αναθέσει σε δικηγόρους το ποσό των 86.800,00 ευρώ για την υπεράσπιση του πρώην δημάρχου Δημήτρη Στεργίου σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Μάλιστα, η παράταξη υποστηρίζει ότι με τη νέα ανάθεση καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί της κ. Κοσμοπούλου σχετικά με την πρώτη αντίστοιχη ανάθεση που είχε γίνει για την ίδια υπόθεση σε νομικό γραφείο στο οποίο συμμετείχε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Όθωνας Δημοσθένους.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της παράταξης:

Τα «επιχειρήματα» της κ. Κοσμοπούλου πάνε… περίπατο, μαζί με την όποια αξιοπιστία της είχε απομείνει

Σκορπά άλλα 37.200 ευρώ για τη νομική εκπροσώπηση πρώην δημάρχου, εκτοξεύοντας τη συνολική επιβάρυνση των δημοτών πάνω από τα 85.000 ευρώ

Τέλη Μαΐου η διοίκηση Κοσμοπούλου ζήτησε από τους δημοτικούς συμβούλους να ψηφίσουν την προκλητική ανάθεση, ύψους 49.600,00 ευρώ, σε εταιρεία, στην οποία συμμετέχει ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Όθωνας Δημοσθένους, της νομικής εκπροσώπησης του πρώην δημάρχου Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει στη εν εξελίξει δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Η «Συμπολιτεία», μέσω της επικεφαλής της Δήμητρας Κεχαγιά, εκτός του ότι ξεσκέπασε το παράνομο της όλης διαδικασίας, κατέδειξε και την κατάφωρη παραβίαση του ορίου χρηματικής ανάθεσης που προβλέπεται για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Ωστόσο, λειτουργώντας για άλλη μια φορά αυταρχικά, η διοίκηση της κ. Κοσμοπούλου επέμεινε στη θέση της, προχωρώντας σε ψήφιση του θέματος, με τη «Συμπολιτεία» να προειδοποιεί ότι θα προσφύγει κατά της συγκεκριμένης απόφασης της δημάρχου, της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ανάμεσα στα επιχειρήματα της κ. Κοσμοπούλου στην εν λόγω συνεδρίαση, για να δικαιολογήσει την επιμονή της στη… στοχευμένη αυτή ανάθεση, ήταν ότι το εν λόγω γραφείο είχε αναλάβει εξ αρχής την υπεράσπιση του κ. Στεργίου και θα έπρεπε να είναι αυτό που θα τη συνεχίσει μέχρι τέλους. Όμως τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια. Αρχές Ιουλίου η δήμαρχος προχωρά σε νέα ανάθεση, ύψους 37.200,00 ευρώ, και μάλιστα σε άλλους δικηγόρους για την ίδια υπόθεση, εκτοξεύοντας το συνολικό κόστος για τους δημότες στα 86.800,00 ευρώ. Άρα, το επιχείρημα περί ανάγκης μη αλλαγής της νομικής εκπροσώπησης πάει περίπατο, μαζί με την όποια αξιοπιστία είχε απομείνει στην κ. Κοσμοπούλου και τη διοίκησή της.

Τελικώς, τίποτα δεν μένει κρυφό, ιδιαίτερα για εκείνους που μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ότι το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι να ξεπληρώσουν τις ανίερες συμμαχίες τους, που τους επέτρεψαν να «γαντζωθούν» στη δημαρχιακή καρέκλα.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet