Έφυγε από τη ζωή ο γενικός γραμματέας του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού Μιχάλης Χρηστάκης
Κοινωνία

Έφυγε από τη ζωή ο γενικός γραμματέας του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού Μιχάλης Χρηστάκης

Έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γενικός γραμματέας του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού Μιχάλης Χρηστάκης, ο οποίος είχε διατελέσει και γενικός γραμματεάς στον Δήμο Αμαρουσίου επί δημαρχίας Γιώργου Πατούλη.

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση στην οποία και αναφέρει:

«Ημέρα πένθους η σημερινή για τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, αλλά και για ολόκληρη την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο Dr. Μιχάλης Χρηστάκης, γενικός γραμματέας του Δήμου, έφυγε νωρίς το πρωί από κοντά μας, μετά από ολιγόμηνη μάχη με την επάρατη νόσο. 

Ήταν πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», της οποίας υπήρξε και ιδρυτικό στέλεχος από το 2011. Ειδικός επιστήμονας του υπουργείου Εσωτερικών στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), διέθετε πολυετή εμπειρία στη διαχείριση και αξιοποίηση επιχειρησιακών προγραμμάτων». 

Ο δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Χαράλαμπος Μπονάτσος ανέφερε για την απώλεια του Dr Μιχάλη Χρηστάκη: «Ο Μιχάλης ήταν γεννημένος για τα δύσκολα, έδινε μάχες και έβρισκε λύσεις. Σήμερα χάσαμε έναν πολύτιμο συνεργάτη, σήμερα χάθηκε ένας άνθρωπος της δημιουργίας και της προόδου. Σήμερα έχασα και εγώ έναν φίλο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και σε όλους αυτούς που συνεργάστηκαν,  εκτίμησαν και αγάπησαν αυτόν τον άνθρωπο».

Ο πρώην δήμαρχος Αμαρουσίου και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφέρει στη συλλυπητήρια δήλωσή του:

«Με απέραντη θλίψη αποχαιρετώ έναν αγαπητό φίλο και συνεργάτη, τον Μιχάλη Χρηστάκη. Σήμερα πληροφορήθηκα τον αδόκητο χαμό του και η είδηση του θανάτου του με συγκλόνισε βαθιά. Ο Μιχάλης δεν ήταν απλώς ένας εξαιρετικός επαγγελματίας, αλλά και ένας άνθρωπος με τεράστια καρδιά και ήθος.

Κατά τη θητεία μου ως δήμαρχος Αμαρουσίου, από το 2007 έως το 2015, είχα την τιμή να συνεργάζομαι στενά μαζί του, καθώς ήταν γενικός γραμματέας του Δήμου. Η αφοσίωση και το πάθος του για την τοπική αυτοδιοίκηση ήταν πραγματικά αξιοθαύμαστα.

Ως πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Μιχάλης ξεχώρισε για την ηγεσία του και την αφοσίωσή του στο κοινό καλό. Η προσφορά του ήταν ανεκτίμητη και το έργο του θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη όλων μας.

Πάνω από όλα, όμως, θα θυμάμαι τον Μιχάλη για την ανθρωπιά και τη ζεστασιά του. Ήταν πάντα εκεί με ένα χαμόγελο, έτοιμος να προσφέρει βοήθεια και στήριξη σε όποιον την είχε ανάγκη. Η φιλία του ήταν για μένα πολύτιμη και η απουσία του αφήνει ένα μεγάλο κενό.

Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στους οικείους του. Καλή δύναμη στη σύζυγό του Αγγελική και στις δύο αξιολάτρευτες κόρες του. Ο Μιχάλης θα ζει πάντα στη μνήμη μας ως ένας εξαιρετικός άνθρωπος και φίλος. Αιωνία του η μνήμη».

Από την πλευρά του, ο νυν δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου αναφέρει:

«Εκφράζω τη βαθιά θλίψη και συγκίνησή μου για την απώλεια του Μιχάλη Χρηστάκη, προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γενικού γραμματέα του Δήμου Ψυχικού.

Ο εκλιπών υπήρξε εμβληματική προσωπικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ήταν ο ιδρυτής και η ψυχή της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης” και απολάμβανε του σεβασμού και της αποδοχής, έχοντας καταγράψει μια πλούσια πορεία με κεντρικό πεδίο τη θέση του γενικού γραμματέα, αλλά και με σημαντική
ακαδημαϊκή παρουσία.

Επί σειρά ετών διετέλεσε γενικός γραμματέας στον Δήμο Αμαρουσίου (2007-2015), αφήνοντας πίσω του σημαντικό έργο, με πίστη στις αρχές και στις αξίες της Δημοκρατίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. 

Στην οικογένεια και στους οικείους του εκφράζω τόσο τα προσωπικά, όσο και εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

Στη συλλυπητήρια δήλωση του ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης αναφέρει:

«Με ειλικρινή και βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Dr. Μιχάλη Χρηστάκη, προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Μιχάλης ήταν ένας άνθρωπος με μακρά και ουσιαστική διαδρομή στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχοντας, μεταξύ άλλων, διατελέσει γενικός γραμματέας στους Δήμους Αμαρουσίου, Νέας Σμύρνης και Φιλοθέης-Ψυχικού.

Ο πλούτος, το εύρος αλλά και το βάθος των γνώσεών του τον έκαναν να ξεχωρίζει. Ήταν ένας χαρισματικός δάσκαλος, ένας πολύτιμος συνεργάτης, ένας σπάνιος άνθρωπος. Αυτό όμως που τον χαρακτήριζε περισσότερο ήταν το ασίγαστο πάθος και η ακάματη πίστη του στη δύναμη των ΟΤΑ να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο. Γι’ αυτό και η απώλειά του αφήνει από σήμερα την Τοπική Αυτοδιοίκηση φτωχότερη.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του κι εάν αυτό απαλύνει τον πόνο τους, έστω και απειροελάχιστα, να γνωρίζουν ότι η μνήμη του Μιχάλη δύσκολα θα σβηστεί από τις ψυχές και το μυαλό όσων είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε μαζί του.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet