Απόβαση στη Νορμανδία (D-DΑΥ): 80 χρόνια μετά – Εκδήλωση από το Τμήμα AHEPA HJ – 40 Ψυχικού
Κοινωνία

Απόβαση στη Νορμανδία (D-DΑΥ): 80 χρόνια μετά – Εκδήλωση από το Τμήμα AHEPA HJ – 40 Ψυχικού

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η επετειακή εκδήλωση για τα 80 χρόνια (1944 – 2024) από την Απόβαση στη Νορμανδία (D – DAY), που συνδιοργάνωσε το Τμήμα AHEPA HJ – 40 Ψυχικού και το Πολιτιστικό Σωματείο «Οι Φίλοι του Πολεμικού Μουσείου», το απόγευμα της Τρίτης 4 Ιουνίου 2024, στη κατάμεστη αίθουσα «Ρήγας Φεραίος» του Πολεμικού Μουσείου. Για τα γεγονότα της Απόβασης αναφέρθηκε ο διδάσκων του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών του ΕΚΠΑ Δρ Μάρκος Τρούλης, ενώ ο καθηγητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Κωνσταντίνος Γρίβας συνέδεσε τα ιστορικά στοιχεία της επιχείρησης με το σήμερα και τις γενικότερες εξελίξεις στην περιοχή μας.

Τη συζήτηση συντόνισε ο ταξίαρχος (Ι) ε.α. της Πολεμικής Αεροπορίας και διδάκτωρ Διεθνούς Δικαίου Γεώργιος Ανεψιού. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Κωνσταντίνος Καραμεσίνης, ο διοικητής του Ναυστάθμου Σαλαμίνας αρχιπλοίαρχος (Μ) Σπυρίδων Μαντής, ως εκπρόσωπος των αρχηγών ΓΕΕΘΑ & ΓΕΝ, ο συνταγματάρχης (ΤΧ) Παρασκευάς Κατσιλίδης, ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΣ, ο σσμήναρχος (ΕΠ) Παναγής Ταξιάρχης, ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΑ, ο ταξίαρχος Εμμανουήλ Παναγιώτου, ως εκπρόσωπος του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής Θεόδωρος Μπριάνης, η ερευνήτρια ναυτικής ιστορίας – συγγραφέας Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδη, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας, ο γραμματέας της ΠΟΜΕΝΣ Γεώργιος Κυριακάκης, ο γραμματέας των «Φίλων του Πολεμικού Μουσείου» Ιωάννης Καρταπάνης, απόστρατοι αξιωματικοί και πολλοί άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι και φιλίστορες.

Η εκδήλωση άνοιξε με τους χαιρετισμούς του προέδρου των «Φίλων του Πολεμικού Μουσείου» Αντώνιου Γκορτζή και του τέως κυβερνήτη της AHEPA HELLAS Κωνσταντίνου Βαρσάμη και έκλεισε με τις ευχαριστήριες αναφορές του προέδρου του Τμήματος AHEPA Ψυχικού Παναγιώτη Ριζόπουλου και του κυβερνήτη της AHEPA HELLAS Χρήστου Καραπιπέρη.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet