Επίκαιρη εκδήλωση με θέμα τη βία μεταξύ ανηλίκων στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού
Κοινωνία

Επίκαιρη εκδήλωση με θέμα τη βία μεταξύ ανηλίκων στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού, θέλοντας να στείλει ηχηρό μήνυμα μηδενικής ανοχής αλλά και άμεσης ανάγκης ενημέρωσης, διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Βία μεταξύ ανηλίκων, πρόληψη της Ενδοσχολικής βίας». «Σε μία χρονική συγκυρία που η βία μεταξύ ανηλίκων βρίσκεται στο απόγειό της και η έξαρση της ενδοσχολικής βίας τείνει να ξεφύγει από τον έλεγχο, η ευαισθητοποίηση γονέων, εκπαιδευτικών και της κοινωνίας, μπορεί να αποτελέσει τη λύση για την έγκαιρη αντιμετώπιση του φαινομένου» αναφέρει η δημοτική αρχή.

Στην εκδήλωση, που έγινε στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου, συμμετείχαν ειδικοί και επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι ανέλυσαν τις προτάσεις τους για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου και μοιράστηκαν την εμπειρία και τις γνώσεις τους με το κοινό.

«Πρέπει να θυμόμαστε ότι το bullying δεν είναι μόνο πρόβλημα των θυμάτων. Είναι πρόβλημα όλων μας. Κανένα παιδί δεν πρέπει να νιώθει φόβο, ντροπή ή απόρριψη. Κανένας νέος δεν πρέπει να αισθάνεται ότι είναι μόνος του απέναντι στην κακοποίηση. Γι’ αυτόν τον λόγο, όλοι μας -γονείς, εκπαιδευτικοί, φίλοι, τοπική κοινωνία- έχουμε υποχρέωση να σταθούμε δίπλα σε κάθε παιδί που το χρειάζεται, να το υποστηρίξουμε και να το βοηθήσουμε να βρει τη φωνή του» τόνισε η αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Εβελίνα Παλτζόγλου και πρόσθεσε: «Στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κοινωνία, ότι η ανοχή στη βία μεταξύ ανηλίκων θα είναι μηδενική και ότι η καταπολέμηση του bullying είναι ευθύνη όλων μας. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον όπου τα παιδιά μας θα μεγαλώνουν με ασφάλεια, αγάπη και αλληλεγγύη».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet