Κατ’ οίκον διανομή ειδών βασικής ανάγκης παρέχει ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού στις ευπαθείς ομάδες της πόλης
Επιχειρήσεις – Αγορά

Κατ’ οίκον διανομή ειδών βασικής ανάγκης παρέχει ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού στις ευπαθείς ομάδες της πόλης

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού, με αφορμή την κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα, και στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων λόγω κορωνοϊού, «ανοίγει» το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», το οποίο εξυπηρετεί δημότες μεγάλης ηλικίας, με κατ’ οίκον διανομή των βασικών ειδών ανάγκης.

Για τις 100 οικογένειες του προγράμματος, με περίπου 80 να ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού αποφάσισε η διανομή να γίνεται κατ’ οίκον έτσι ώστε να αποφεύγονται μετακινήσεις των δημοτών και ταυτόχρονα να προφυλαχθεί το προσωπικό του Δήμου και του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Την περασμένη Πέμπτη 12 Μαρτίου, μετά την ανακοίνωση της αναστολής λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών και σε συνέχεια απόφασης του δημάρχου, Δημήτρη Γαλάνη, η διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας παρέλαβε από τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου όλα τα προϊόντα ψυγείου, καθώς και τα φρούτα και τα λαχανικά (αξίας περίπου 750 ευρώ) τα οποία διέθεσε στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου (104 οικογένειες, περίπου 200 άτομα).

Οι διανομές των μηνών Μαρτίου και Απριλίου του Κοινωνικού Παντοπωλείου ξεκίνησαν χθες (16/3) με διανομή κατ’ οίκον και πρόκειται να ολοκληρωθούν έως την Τετάρτη (18/3) το πρωί.

Για το διάστημα αυτό ο Δήμος καλεί όσους γνωρίζουν ανθρώπους, γείτονες, φίλους οι οποίοι δεν μπορούν ή δεν πρέπει να βγουν από το σπίτι τους, να ενημερώσουν το γραφείο δημάρχου στον τηλ. αριθμό 213 2014705 και το γραφείο της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού και Παιδείας, Αλίκης Γκιζελή στον τηλ. αριθμό 213 201462 όλο το 24ωρο, επτά μέρες τη βδομάδα.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet