«Ο πιο μακρύς δρόμος» στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου Ψυχικού
Κοινωνία

«Ο πιο μακρύς δρόμος» στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου Ψυχικού

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Ο πιο μακρύς δρόμος» που καυτηριάζει την εκμετάλλευση ανήλικων μεταναστών προβάλλεται την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, στις 19:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου, στο Ψυχικό.

Η σκηνοθέτης Μαριάννα Οικονόμου παρακολουθεί στενά δύο φίλους, από το Ιράκ και τη Συρία, στις ελληνικές φυλακές ανηλίκων πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη δίκη τους, μέσω μίας συναισθηματικής αφήγησης γεμάτης αγωνία, εκθέτοντας το τραγικό φαινόμενο των επαγγελματιών λαθρεμπόρων, οι οποίοι προσπαθούν να αναγκάσουν τους ανήλικους μετανάστες να γίνουν οι ίδιοι λαθρέμποροι.

Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ιστορικού Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα», ο νέος θεσμός που καθιερώθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ) στο ακριτικό Καστελλόριζο το περασμένο καλοκαίρι. Τον Δεκέμβριο παρουσιάστηκαν στο Πολιτιστικό του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού τα δύο από τα τέσσερα βραβευθέντα ντοκιμαντέρ – πρώτοι μετά το Καστελλόριζο.

Συναρπαστική κινηματογραφική αφήγηση μια τραγικής ανθρώπινης τραγωδίας της εποχής μας, που κανείς δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσει.

Στην προβολή η συνιδρύτρια του ΙΔΙΣΜΕ και διευθύντρια του Φεστιβάλ, Ειρήνη Σαρίογλου, προλογίζει την ταινία.

Διάρκεια: 77΄.
Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου: Δρόση 2 & Δροσίνη, Ψυχικό, τηλ. 210 6745135.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet