Στο… σφυρί η πρώην πρεσβεία στο Ψυχικό που έγινε boutique hotel
Φωτογραφία: newmoney.gr
Κοινωνία

Στο… σφυρί η πρώην πρεσβεία στο Ψυχικό που έγινε boutique hotel

Στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς περιλαμβάνονται ορισμένες φορές και ακίνητα που έχουν τη δική τους, ιδιαίτερη ιστορία. Σε αυτές τις περιπτώσεις ανήκει και το ακίνητο επί της οδού Υακίνθων 50 στο Παλαιό Ψυχικό. Ένα ακίνητο που ξεκίνησε ως κατοικία, εξελίχθηκε σε κτήριο πρεσβείας και κατέληξε boutique hotel σε μία από τις πιο ακριβές περιοχές της Αθήνας.

Με αυτή την τελευταία μορφή του βγαίνει αύριο, Τετάρτη 16 Μαρτίου, στο… σφυρί, με τιμή εκκίνησης 1,2 εκατ. ευρώ. Αυτό, λοιπόν, το πολυτελές ακίνητο άρχισε την «καριέρα» του ως οικία, αλλά στη συνέχεια στεγαζόταν εκεί κατά το παρελθόν η πρεσβεία του Βιετνάμ στην Ελλάδα. Είναι άλλωστε σε μια περιοχή όπου υπάρχουν τα κτήρια πολλών ξένων διπλωματικών αποστολών.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, μετατράπηκε σε boutique hotel, με την επωνυμία «King Lodge-Luxury Accomodation», ενώ σύμφωνα με τεχνική έκθεση έχει προσκομισθεί βεβαίωση απώλειας του φακέλου της οικοδομικής άδειας…

Από τις διαθέσιμες φωτογραφίες πρόκειται όντως για… luxury accommodation, αλλά εδώ και καιρό το ξενοδοχείο δεν λειτουργεί καθώς στις διάφορες ιστοσελίδες δηλώνεται ως «προσωρινά κλειστό».

Το ακίνητο από το 2008 ανήκει σε αλλοδαπό ο οποίος φαίνεται να χρωστά σήμερα 2.685.367 ευρώ. Έτσι κουβαλά προσημειώσεις και υποθήκες από την εποχή της Εμπορικής Τράπεζας το 2008, για ποσά που φτάνουν τα 7 εκατ. ευρώ, καθώς και αναγκαστικές κατασχέσεις υπέρ της ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού, της ΔΟΥ Χολαργού και τελικά, στις 29 Ιουλίου 2021, υπέρ της «Orion X Securitisation Designated Activity Company», στην οποία έχουν μεταβιβαστεί δάνεια της Alpha Bank.

Έτσι, το ακίνητο πήρε τον δρόμο για την πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών με επισπεύδουσα τη Cepal Hellas.

Δείτε λεπτομέρειες για το ακίνητο

Πηγή: newmoney.gr/Σταύρος Γριμάνης

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet