Παρουσίαση βιβλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου
Πολιτισμός

Παρουσίαση βιβλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου παρουσιάζεται το βιβλίο «Καλλιτέχνες της Ρωσικής Εμιγκράτσιας στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου – Άγνωστες Πτυχές της Ελληνικής Μουσικής Ιστορίας» του Valeriy Ismagilov και θα ακολουθήσει συναυλία στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου, στο Ψυχικό.

Ο Valeriy Ismagilov γεννήθηκε στη Ρωσία και ζει στο Ψυχικό. Αποφοίτησε από τη Σχολή Πιάνου του Κρατικού Ωδείου Τσαϊκόφσκι της Μόσχας, αποκτώντας το δίπλωμα σολίστ, παιδαγωγού και συνοδού πιανίστα για σύνολα μουσικής δωματίου και λυρικού τραγουδιού.

Οι μουσικοί από τη Ρωσία διακρίθηκαν σε όλες τις σφαίρες της μουσικής της Ελλάδας, είτε λόγιας είτε ελαφράς: υπήρξαν λαμπροί πιανίστες, διηύθυναν τη συμφωνική ορχήστρα, πρωταγωνιστούσαν στο λυρικό θέατρο, συνέθεταν μουσική που εμπλούτισε την ελληνική μουσική φιλολογία, έγραφαν άρθρα για τα εκπαιδευτικά και τα καλλιτεχνικά προβλήματα του τόπου, άνοιγαν τις Ανώτερες Μουσικές Σχολές και τα στούντια φωνητικής και γαλούχησαν μια πλειάδα διακεκριμένων Ελλήνων μουσικών.

Για το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πελασγός-2016, θα μιλήσουν οι:

  • Νίκος Μαλιάρας, καθηγητής Ιστορικής Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Δημήτρης Μπαλτάς, δρ. Φιλοσοφίας.
  • Σταύρος Κιβωτίδης, αρχισυντάκτης του περιοδικού «Ελληνο-Ρωσικό Πανόραμα».

Η παρουσίαση θα ολοκληρωθεί με μια μικρή συναυλία (πιάνο-φωνή), με χαρακτηριστικά έργα της εποχής των Ν. Μέτνερ, Α. Σκριάμπιν και Σ. Ραχμάνινοφ, με συμμετοχή της σοπράνο Eλλήνας Ιωαννίδου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου (Δρόση 2 & Δροσίνη, Ψυχικό, τηλ. 210 6745135).

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet