Γκαζάκια στο σπίτι αξιωματικού της Ασφάλειας στο Χαλάνδρι – Επίθεση με μεγάλο συμβολισμό
Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ
Κοινωνία

Γκαζάκια στο σπίτι αξιωματικού της Ασφάλειας στο Χαλάνδρι – Επίθεση με μεγάλο συμβολισμό

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε χθες (13/4) τα ξημερώματα το σπίτι του επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας Αττικής, στο Χαλάνδρι. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία, στις 2.30 τα ξημερώματα οι δράστες πυροδότησαν εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από τέσσερα γκαζάκια.

Ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος στην είσοδο της πολυκατοικίας και από την ανάφλεξη προκλήθηκαν φθορές στην πιλοτή. Το σπίτι του αξιωματικού της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής δεν φυλασσόταν, τουλάχιστον όχι από σταθερές δυνάμεις.

Πρόκειται ασφαλώς για μια ενέργεια με μεγάλο συμβολισμό εναντίον του επικεφαλής της υπηρεσίας που έχει ως κύρια δραστηριότητά της τη δράση εμπρηστών, όπως και αυτών που έφεραν σε πέρας τη χθεσινή επίθεση. Λόγω και της χρονικής σύμπτωσης αστυνομικές πηγές ενημέρωσης συνδέουν τη στοχοποίηση του εν λόγω αξιωματικού με τις εξελίξεις στην υπόθεση των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη, τον Μάρτιο του 2021, και την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης του επονομαζόμενου «Ινδιάνου».

Ο 30χρονος είχε συλληφθεί από την υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και είχε κατηγορηθεί ως ο βασικός δράστης της επίθεσης εναντίον αστυνομικού της ομάδας «Δράση» στην πλατεία Νέας Σμύρνης, στο περιθώριο συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής αυθαιρεσίας. Την 7η Απριλίου ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας που μελέτησε την υπόθεση πρότεινε την απαλλαγή του 30χρονου από την κατηγορία, κρίνοντας προφανώς ότι δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για παραπομπή σε δίκη.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν πιθανό η επίθεση χθες τα ξημερώματα να συνδέεται με τις δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση του 2021 και προβλέπουν ότι αναφορά σε αυτές θα κάνουν οι δράστες σε περίπτωση που αποφασίσουν να δημοσιοποιήσουν κείμενο ανάληψης ευθύνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη 1 τα ξημερώματα της 21ης Φεβρουαρίου στην οδό Πάρνηθος στο Χαλάνδρι, σε απόσταση μόλις 650 μέτρων από το σπίτι του επικεφαλής της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είχαν προσπαθήσει να ελέγξουν δύο νεαρούς που είχαν θεωρήσει ότι κινούνταν ύποπτα στην περιοχή. Στη θέα των αστυνομικών εκείνοι είχαν τραπεί σε φυγή αφήνοντας στο σημείο δύο σακίδια, μέσα στα οποία είχαν βρεθεί μπιτόνια με βενζίνη, προσανάμματα, σπίρτα και πυροτεχνήματα.

Πηγή: kathimerini.gr/Γιάννης Σουλιώτης

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet