Επένδυση ζωής από το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 12ου «Στεργιοπούλειου» Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου
Κοινωνία

Επένδυση ζωής από το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 12ου «Στεργιοπούλειου» Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου

Το 12ο «Στεργιοπούλειο» Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου απέκτησε έναν σύγχρονο φορητό απινιδωτή IPAD CU-SPR (AED), ημιαυτόματης λειτουργίας (IP66), προσφορά του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. «Ένα πολύτιμο εργαλείο που σώζει ζωές είναι από σήμερα στη διάθεση της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας. Βήμα – βήμα, μέρα με τη μέρα, βάζουμε κι εμείς όσο μπορούμε τα θεμέλια για ένα καλύτερο σχολείο – για μια καλύτερη κοινότητα…» αναφέρουν οι εκπρόσωποι του συλλόγου.

Ο απινιδωτής του 12ου έχει ήδη καταχωρηθεί στον Εθνικό Χάρτη Απινιδωτών του KIDS SAVE LIVES (https://kidssavelives.gr/aed), συνεισφέροντας στον στόχο των 10.000 AEDs στην Ελλάδα μέχρι το 2030 (δύο απινιδωτές ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο).

Παράλληλα, το Δ.Σ. του συλλόγου προσέφερε στο σχολείο ένα φαρμακείο τοίχου, πλήρως εξοπλισμένο με υλικά που πρέπει να περιέχει ένα σχολικό φαρμακείο, σύμφωνα με την 12142 /1.10.1976 Υπουργική Απόφαση.

Επίσης, το προσεχές διάστημα θα προγραμματιστεί εκπαίδευση και πιστοποίηση των εκπαιδευτικών στο Πρόγραμμα Basic Life Support, σε συνεργασία με τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό Kid’s Save Lives, ώστε αν προκύψει η ανάγκη να υπάρχει ετοιμότητα αντιμετώπισης του συμβάντος.

Ο απινιδωτής θα είναι διαθέσιμος για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς κατά τις σχολικές ημέρες και ώρες. «Πρόκειται για μία πολύ σημαντική επένδυση που ευχόμαστε να είναι αχρείαστη…» καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet