Μ. Κρανίδης «καλεί» Σ. Ρούσσο για μεγαλύτερο συντονισμό στο θέμα του κορωνοϊού
Κοινωνία

Μ. Κρανίδης «καλεί» Σ. Ρούσσο για μεγαλύτερο συντονισμό στο θέμα του κορωνοϊού

Με ειδική επιστολή θέλησε να προσεγγίσει ο επικεφαλής της παράταξης «Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023», Μάνος Κρανίδης, τον δήμαρχο Χαλανδρίου, Σίμο Ρούσσο, σχετικά την εξέλιξη της διαχείρισης της έκτακτης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα λόγω του νέου κορωνοϊού.

Ειδικότερα, ο κ. Κρανίδης αναφέρει στην επιστολή του ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Τετάρτη 11 Μαρτίου) προτείναμε τη δημιουργία άτυπου διαπαραταξιακού οργάνου για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης λόγω κορωνοϊού, με τη συμμετοχή, εκτός του δημάρχου και των αρμοδίων αντιδημάρχων, προϊστάμενου Πολιτικής Προστασίας, προϊστάμενου ΣΚΕΠΙ κ.λπ., τόσο των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων όσο και επικουρικά των ιατρών – δημοτικών συμβούλων.

Όπως εξηγεί «η πρότασή μας είχε ως σκοπό, σε αρμονία με τα πανελλαδικά μέτρα της Πολιτείας, τη διατύπωση ευρύτερων χρηστικών δημοτικών προτάσεων – ενεργειών προς όφελος της πόλης και ταυτόχρονα τη γρήγορη διάχυση της πληροφορίας προς τους συνδημότες, εν μέσω της πρωτόγνωρης κατάστασης που αντιμετωπίζουμε».

Για την πρόταση αυτή, όπως σημειώνει, αλλά και γενικότερα δεν έλαβε ακόμη καμία απάντηση ή ενημέρωση, μια βδομάδα μετά την κατάθεση της.

Ο κ. Κρανίδης, συνεχίζοντας καλεί τον δήμαρχο Χαλανδρίου «να δημοσιοποιήσει τη λειτουργία μίας ομάδας άμεσης επέμβασης, με συμμετοχή των εμπλεκομένων αντιδημάρχων, των αντίστοιχων υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου, καθώς και του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος της πόλης προς συντονισμό και διαχείριση της κρίσης, συνδυάζοντας και την ενημέρωση των πολιτών».

Στη συνέχεια της επιστολής επισημαίνει ότι στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η παράταξή του πρότεινε –«στοιχείο το οποίο άλλωστε προβλέπει πλέον και η πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και αποτελεί κοινή λογική», όπως τονίζει χαρακτηριστικά- ο τρόπος διεξαγωγής των αναγκαίων συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και των συλλογικών οργάνων διοίκησης (Οικονομική επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής) να είναι διά περιφοράς ή με τηλεδιάσκεψη. Πρόκειται για «δύο δόκιμους τρόπους στη σημερινή δύσκολη συγκυρία τους οποίους θεωρούμε δεδομένο ότι θα αξιοποιήσετε», λέει ο κ. Κρανίδης.

Τέλος, σε σχέση με θέματα άμεσης κοινωνικής παρέμβασης ο κ. Κρανίδης θέτει επί τάπητος τις εξής ακόμη προτάσεις:

  • Να ληφθεί ειδική μέριμνα για τους συνδημότες των ευπαθών ομάδων (π.χ. νεφροπαθείς, πολυμεταγγιζόμενοι), τους ηλικιωμένους, όσους είναι μοναχικά άτομα και όσους έχουν διαπιστωμένη αδυναμία μετακίνησης και απαιτείται η μεταφορά τους, ώστε να εξυπηρετηθούν με οχήματα του Δήμου. Ομοίως να βοηθηθούν μέσω παράδοσης φαρμάκων και τροφίμων κατ’ οίκον.
  • Να αναζητηθούν τρόποι πραγματοποίησης διανομής κατ’ οίκον (έπειτα από τηλεφωνικό αίτημα όταν απαιτείται με ανάλογες προφυλάξεις) στους δικαιούχους των Κοινωνικών Δομών (παντοπωλείο, φαρμακείο, συσσίτιο) ή εναλλακτικά για το διάστημα της έκτακτης ανάγκης να αντικατασταθούν με κουπόνια προπληρωμένων υπηρεσιών (voucher) σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και επιχειρήσεις εστίασης (delivery).
  • Να εξεταστεί διεξοδικά, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες είναι δυνατό να αναλάβουν τη δημιουργία υλικοτεχνικής υποδομής και διάθεσης νοσηλευτικού προσωπικού, η δυνατότητα λειτουργίας προληπτικής δομής ελέγχου για τον κορωνοϊό στις εγκαταστάσεις του ΣΚΕΠΙ.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet