Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ: Σωστή, αλλά πολύ καθυστερημένη η απόφαση του Δ.Σ. Χαλανδρίου για το Ειδικό Σχολείο
Κοινωνία

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ: Σωστή, αλλά πολύ καθυστερημένη η απόφαση του Δ.Σ. Χαλανδρίου για το Ειδικό Σχολείο

Το Παράρτημα Βορείων Προαστίων του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ και το Δ.Σ. παίρνει θέση για την αντιπαράθεση που έχει ανοίξει με αφορμή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου για την ανέγερση ειδικού σχολείου (δημοτικού-νηπιαγωγείου) στον Δήμο.

Όπως αναφέρει, «δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα – μελέτη κλίμακας που να λέει ότι σε ένα βάθος χρόνου μελετήθηκαν ομάδες, πληθυσμοί αναπήρων της χ-ψ κατηγορίας (τυφλών, κωφών, παιδιών με νοητική υστέρηση, αυτισμό κ.ά.) που πέρασαν από τα γενικά σχολεία μέσω της διαδικασίας της συμπερίληψης είχαν καλύτερη εξέλιξη στη ζωή τους, ένταξη στην παραγωγή, στην κοινωνία σε σχέση με τα παιδιά που φοίτησαν σε ειδικά σχολεία».

Αναφορικά με την προαναφερόμενη απόφαση του Δήμου Χαλανδρίου, ο εν λόγω φορέας τη θεωρεί «σωστή, επιβεβλημένη αλλά και πολύ καθυστερημένη», εξηγώντας, μεταξύ άλλων, ότι «ο Δήμος Χαλανδρίου, με 100.000 κατοίκους, δεν έχει κανένα δημόσιο Ειδικό Σχολείο. Με βάση τα διεθνή στάνταρ, που αναγνωρίζει και η Ε.Ε., πάνω από το 12,5% του μαθητικού πληθυσμού έχουν ανάγκες των υπηρεσιών της Ειδικής Αγωγής. Στο Χαλάνδρι, δηλαδή, πάνω από 1.200 παιδιά και από αυτά κάποια ελάχιστα είναι ενταγμένα στα τμήματα ένταξης και στην παράλληλη στήριξη. Την ίδια στιγμή, που για αυτό δεν “στεναχωρούνται” οι άνθρωποι των κυβερνήσεων αλλά και της “Μηδενικής Ανοχής”, το Χαλάνδρι έχει εξελιχθεί σε μια μεγάλη “πιάτσα” των Ιδιωτικών Κέντρων Ειδικής Αγωγής, με πρωινά και απογευματινά τμήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι τα παιδιά που πάνε στα ιδιωτικά κέντρα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που πάνε στις δημόσιες δομές στον Δήμο Χαλανδρίου, αλλά και συνολικά σε ολόκληρη τη χώρα. Όταν το πράγμα βγάζει χρήμα, κάποιοι δεν ενοχλούνται».

Την ίδια στιγμή το Παράρτημα υποστηρίζει ότι «η πλειοψηφία του Δήμου Χαλανδρίου δεν αθωώνεται που καθυστερημένα πήρε την απόφαση για την ίδρυση του Ειδικού Σχολείου, αν δεν πάρει θέση σε αυτόν τον αγώνα. Να σταματήσει να υπάρχει επιχειρηματική δράση στον τομέα της Υγείας, της Πρόνοιας, της Ειδικής Αγωγής και Αποκατάστασης, που τον πληρώσαμε με δραματικό τρόπο με τους χιλιάδες νεκρούς, και όχι μόνο, μέσα στην πανδημία και το σμπαράλιασμα του συστήματος υγείας, το νέο ΕΣΥ και το Εθνικό Σχέδιο για την αναπηρία τα επόμενα χρόνια».

Επίσης, καλεί τους γονείς του Χαλανδρίου και όλους τους γονείς «να ψάξουν πίσω από τα ωραία λόγια, τη βροχή της ευαισθησίας που τους κατακλύζει, με κριτήριο τις ανάγκες των παιδιών τους, των οικογενειών τους, να στρατευθούν στον αγώνα για:

  • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ, ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Υγεία, Πρόνοια, Ειδική Αγωγή, Αποκατάσταση.
  • Για ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία, αποφασιστική ενίσχυση ΤΩΡΑ του δημόσιου συστήματος υγείας. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα.
  • Μέτρα προστασίας από την ακρίβεια.
  • Καμία πληρωμή για τις θεραπείες, εξετάσεις, φάρμακα των αναπήρων και των χρονίως πασχόντων. Πρέπει να είναι δωρεάν και να καλύπτονται στο 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Τέλος, καλεί στη συγκέντρωση το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα και στην προσυγκέντρωση στις 11π.μ. στον πεζόδρομο της Κοραή (σταθμός Μετρό Πανεπιστήμιο).

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet