Τα παιδιά του Χαλανδρίου τρέχουν για το περιβάλλον
Κοινωνία

Τα παιδιά του Χαλανδρίου τρέχουν για το περιβάλλον

Επιστρέφει την Πέμπτη 30 Μαΐου στις 08.30 το πρωί η πρωτότυπη δράση Plogging 2024 που διοργανώνει ο Δήμος Χαλανδρίου, καλώντας τα παιδιά σε ένα ακόμα συναρπαστικό παιχνίδι ευαισθητοποίησης στην προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μαθήτριες και μαθητές από όλα τα σχολεία της πόλης, θα συγκεντρωθούν στο 2ο και στο 9ο Δημοτικό Σχολείο κι από εκεί θα τρέξουν έως τον Προφήτη Ηλία, κατά μήκος της Ρεματιάς, συλλέγοντας στη διαδρομή απορρίμματα, στις χάρτινες σακούλες που θα τους διαθέσει ο Δήμος, μαζί με ειδικά γάντια.

Στο τέλος της διαδρομής, θα περιμένει τα παιδιά μια γιορτή με διάφορες αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, αναμνηστική φωτογράφιση, εναπόθεση των απορριμμάτων σε ειδικούς κάδους και μια ομιλία έμπνευσης και παρακίνησης σε έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.

Όλοι οι μαθητές θα παραλάβουν από ένα αναμνηστικό -μικρό γλαστράκι ελιάς- για να το φυτέψουν στον κήπο του σπιτιού τους ως μια υπόσχεση προς τον εαυτό τους για την φιλοπεριβαλλοντική συμπεριφορά τους στο μέλλον.

Επιπλέον, θα γίνει μικρή παρουσίαση στους μαθητές από την ομάδα εθελοντικής Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για τις πυρκαγιές, τους κινδύνους που διατρέχει η Ρεματιά από τον ανθρώπινο παράγοντα, πώς μπορούμε όλες και όλοι μας να συμβάλλουμε στην προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος, ενώ θα δοθεί κατάλληλη ενημέρωση για την παροχή πρώτων βοηθειών στο ύπαιθρο.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet