Χαλάνδρι Ενάντια: Μηδέν κρούσματα σε 566 rapid tests, αλλά στο «κόκκινο» η πόλη!
Κοινωνία

Χαλάνδρι Ενάντια: Μηδέν κρούσματα σε 566 rapid tests, αλλά στο «κόκκινο» η πόλη!

Με αφορμή την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ και του Δήμου Χαλανδρίου, περί μηδενικών κρουσμάτων Covid-19 κατόπιν 566 rapid tests που διενεργήθηκαν σε πολίτες του Χαλανδρίου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Χαλάνδρι Ενάντια, Σωτήρης Λαπιέρης, κάνει λόγο για «λάθος στο μοντέλο επιδημιολογικής επιτήρησης, που υλοποιεί η κυβέρνηση, το υπ. Υγείας και ο ΕΟΔΥ».

Ειδικότερα, ο κ. Λαπιέρης αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Την Παρασκευή 5/2 διεξήχθησαν 566 rapid tests στην πλατεία Χαλανδρίου από τον ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλανδρίου

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις ΕΟΔΥ και Δήμου, δεν εντοπίστηκε ούτε ένα θετικό κρούσμα, την ίδια ώρα που:

  • Ο υπουργός Υγείας, Βασίλής Κικίλιας, αναφερόταν ειδικά στο Χαλάνδρι, στις 3/2 ως επιβαρυμένη περιοχή της Αττικής.
  • Ο Σ. Τσιόδρας, επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, μιλούσε συγκεκριμένα για το Χαλάνδρι, στις 4/2, όταν αναφερόταν σε αύξηση κατά 82% των κρουσμάτων στον Βόρειο Τομέα.
  • Ο αντιδήμαρχος Χαλανδρίου Κ. Ευθυμίου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 3/2, ενημέρωνε το σώμα ότι ο ΕΟΔΥ, κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση προς τον Δήμο, κατέγραφε την Δευτέρα 1/2, 89 ενεργά κρούσματα στο Χαλάνδρι, έναντι 36, μια εβδομάδα πριν στις 25/1.
  • Η αντιδήμαρχος Παιδείας, Ι. Αθανασάτου, στην ίδια συνεδρίαση, ενημέρωνε το σώμα ότι η ταχύτητα αύξησης των κρουσμάτων στα δημοτικά είναι μεγαλύτερη από αυτήν του φθινοπώρου, πριν κλείσουν τα σχολεία.

Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι ο υπουργός Υγείας, ο επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και ο ΕΟΔΥ λένε ψέματα για το Χαλάνδρι.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet