Χαλάνδρι Ενάντια: To Κ.Υ. Χαλανδρίου να μη μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο
Κοινωνία

Χαλάνδρι Ενάντια: To Κ.Υ. Χαλανδρίου να μη μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο

«Όπως προκύπτει από έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η διοίκηση της 2ης ΥΠΕ δίνει εντολή στους διευθυντές των Κέντρων Υγείας που υπάγονται στην αρμοδιότητά της να αναστείλουν λειτουργίες και ραντεβού, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα πραγματοποίησης των εμβολιασμών», όπως αναφέρει η πρωτοβουλία πολιτών Χαλάνδρι Ενάντια, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Σωτήρη Λαπιέρη, η οποία καλεί τη 2η ΥΠΕ να μη μετατρέψει σε εμβολιαστικό κέντρο το Κέντρο Υγείας (Κ.Υ.) Χαλανδρίου.

Με αφορμή τα προαναφερόμενα, ο κ. Λαπιέρης συμμετείχε στις κινητοποιήσεις έξω από τη δομή, το πρωί της Τετάρτης, 3 Φεβρουαρίου.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης η πρωτοβουλία σημειώνει τα εξής:

Αντίστοιχες αποφάσεις, έχουν δοθεί αρχικά προφορικά και πιθανόν και γραπτά και από διοικήσεις άλλων υγειονομικών περιφερειών.

Και το Κέντρο Υγείας Χαλανδρίου αναστέλλει τις λειτουργίες του για να γίνει εμβολιαστικό κέντρο!!!

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην παρακολούθηση χρόνιων περιστατικών που εξυπηρετούνται από τα Κέντρα Υγείας και βάζει νέα εμπόδια στην πρόσβαση των πολιτών που έχουν ανάγκη για υπηρεσίες Υγείας.

Δείχνει την «γύμνια» του συστήματος και τα σοβαρά προβλήματα στη στελέχωση των Κέντρων Υγείας και γενικότερα των μονάδων Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet