Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου: Άλλο ένα βάρος στον λαό της περιοχής από τη σύσταση του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ
Πολιτική

Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου: Άλλο ένα βάρος στον λαό της περιοχής από τη σύσταση του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ

«Άλλο ένα βάρος φορτώνει η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου τον λαό της περιοχής» σχολιάζει η Λαϊκή Συσπείρωση με αφορμή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 19 Ιουνίου, με την οποία προχωρεί η σύσταση αναπτυξιακού οργανισμού ΟΤΑ Α.Ε. «Μετά την υλοποίηση των αντιλαϊκών αποφάσεων, όπως η αύξηση των δημοτικών τελών, η περαιτέρω εμβάθυνση των ιδιωτικοποιήσεων σε υπηρεσίες του Δήμου, η δημοτική αρχή προχωράει στην ίδρυση ΑΟΤΑ, που αποτελεί μια αντιδραστική τομή στη λειτουργία των δήμων. Παραδίδει υπηρεσίες του Δήμου Χαλανδρίου  σε ιδιώτες μέσω μιας… αναπτυξιακής εταιρείας» τονίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη και προσθέτει:

«Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση έχει παγώσει τις προσλήψεις προσωπικού και το προσωπικό που απασχολείται στην υπηρεσίες δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών σε έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής. Την ίδια στιγμή που η Πολιτεία χρωστά στον Δήμο εκατομμύρια ευρώ και η δημοτική αρχή παραπέμπει τη διεκδίκησή τους από την κυβέρνηση στη… Δευτέρα Παρουσία. Την ίδια στιγμή που ο λαός έχει καθημερινά παραδείγματα που υποβαθμίζονται οι υποδομές, η υγεία, η παιδεία, με τη σύμπραξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Η διοίκηση πιστή στις οδηγίες της κυβερνητικής πολιτικής προχωρά στην σύσταση ΟΤΑ Α.Ε. για το Χαλάνδρι, ενός οργανισμού που θα αποτελέσει σκαλοπάτι για τη λειτουργία του Δήμου με επιχειρηματικά κριτήρια, ενώ θα οδηγήσει ακόμα και στην ιδιωτικοποίηση ολόκληρων υπηρεσιών. Παράλληλα δημιουργείται μια επιχείρηση παροχής υπηρεσιών της οποίας η λειτουργία δεν θα ελέγχεται από τους αιρετούς του Δήμου, αντιθέτως από συγκεκριμένους ανθρώπους που θα ορίζει κάθε φορά η διοίκηση.

Χαρακτηριστικό είναι πως μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε τη σύσταση του Οργανισμού, ενώ οι υπόλοιπες παρατάξεις είτε το ψήφισαν είτε ψήφισαν λευκό, χωρίς να κρύψουν τη συγκατάθεσή τους στην περαιτέρω λειτουργία του Δήμου με επιχειρηματικά κριτήρια».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet