Μια διαφορετική έκθεση εικαστικών στο Χαλάνδρι
Πολιτισμός

Μια διαφορετική έκθεση εικαστικών στο Χαλάνδρι

Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, στις 19.30, η μεγάλη εικαστική έκθεση με τίτλο «Το συλλογικό γουργουρητό», που διοργανώνει ο Δήμος Χαλανδρίου, στο κτίριο Νόμπελ (Ήβης 30 και Τυμφρηστού). Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 24 Νοεμβρίου και θα είναι επισκέψιμη από Τετάρτη έως Παρασκευή, από 18.00 έως 21.30, και τα Σαββατοκύριακα από τις 12.30 έως τις 18.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Στα εγκαίνια της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί και live μουσική performance από τους Kobrah Habibi.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο τίτλος της έκθεσης αντλείται από το υποκοριστικό («the collective purr») που έδωσε ο κορυφαίος αστροφυσικός Adam Frank, στην πρόσφατη επιστημονική ανακάλυψη για την ύπαρξη μιας κοινής συχνότητας δονήσεων που συνδέει όλα τα όντα από τη γέννηση του σύμπαντος έως σήμερα.

Τα καλλιτεχνικά έργα που συμμετέχουν στην έκθεση, απαντούν στην αισιόδοξη επιστημονική ανακάλυψη, προτείνοντας τρόπους να την υπερβούμε και να εξοικειωθούμε βαθιά µε το αδύνατο.

Το «συλλογικό γουργουρητό» επιμελείται η Νάντια Αργυροπούλου και μοιράζονται οι ακόλουθοι καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές οντότητες: Χρήστος Αδριανόπουλος, Αθανάσιος Αργιανάς, Μπαµπάκ Αχτεσαµιπούρ, Εύα Βρετζάκη, Θεόδωρος Γιαννάκης, Τάκης Γιαννούσας (1923-2010), Κυριακή Γονή, Ανδρέας Εµπειρίκος (1901-1975), Γιώργος Ευθυµίου, Πέτρος Μώρης, Ντόρα Οικονόµου, Όλγα Π., Βασίλης Πάτµιος Καρούκ, Τζάνις Ραφαηλίδου, Δαυίδ Σαµπεθάι, Γιάννης Σκουρλέτης, Χρύσανθος Σωτηρόπουλος, Ήρα Τριανταφυλλίδη (1896-1991), Μάκης Φάρος x Pier Paolo Pasolini (1922-1975), ANOSIA x Τάσος Βρεττός, Paul Chan, Pauline Curnier Jardin, Latent Community (Σωτήρης Τσίγκανος, Ιώνιαν Μπισάι), Vampyroteuthis Infernalis, Phillip Warnell.

Οι συµµετοχές στις εκδηλώσεις και το δηµόσιο πρόγραµµα θα ανακοινωθούν σύντομα.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet