Προσβάσιμες σε όλους εκδηλώσεις του «Our Festival»
Πολιτισμός

Προσβάσιμες σε όλους εκδηλώσεις του «Our Festival»

Εκδηλώσεις προσβάσιμες για όλους θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του «Our Festival» που φιλοξενείται στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 – Νύχτες Αλληλεγγύης του Δήμου Χαλανδρίου.

Το «Our Festival» γεννήθηκε το 2015 για να επιβεβαιώσει τη δύναμη της αλληλεγγύης στην τέχνη. Από τότε έχει παρουσιάσει 52 δράσεις, από 352 καλλιτέχνες, σε 5.500 περίπου θεατές, στο θέατρο της ρεματιάς. Σε ένα θέατρο που οφείλει την ύπαρξή του στην αλληλεγγύη.

Τέσσερα χέρια είναι πάντα καλύτερα από δύο, οκτώ καλύτερα από τέσσερα, δεκαέξι καλύτερα από οκτώ…

Μπορεί το «Our Festival 4»να έγινε φέτος Ιούλιο και όχι Σεπτέμβριο, όπως συνηθίζεται, αλλά Σεπτέμβριος χωρίς Our Festival τελικά δεν γίνεται. Ως εκ τούτου οι ομάδες καλλιτεχνών προσκαλούν το κοινό  να παρακολουθήσει τις δράσεις του Φεστιβάλ που, λόγω κακών καιρικών συνθηκών, μεταφέρθηκαν για τον μήνα Σεπτέμβριο!

Στις δράσεις του Our Festival 4 παρέχονται υπηρεσίες προσβασιμότητας για ΑμεΑ.

Συγκεκριμένα:

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου

20:45 – «Εσωτερικές ειδήσεις» του Μάριου Ποντίκα | Θέατρο

Οι «Εσωτερικές ειδήσεις» του Μάριου Ποντίκα είναι ένα «σπονδυλωτό έργο», άκρως ρεαλιστικό.

Σύντομες σκηνές εμπνευσμένες από την καθημερινότητα μας σατιρίζουν τον τύπο που διαμορφώθηκε ο  σύγχρονος πολίτης. Με μεγάλη κοινωνική και πολιτική ευαισθησία καταφέρνουμε να αναλύσουμε το πρόβλημα από μέσα, εμείς για εμάς και όχι κάποιοι άλλοι για εμάς. Εικόνες γέλιου, απελπισίας και θλίψης συνθέτουν τις «Εσωτερικές Ειδήσεις». Η κοινωνία του χτες και του σήμερα σε πλαίσιο.

Ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ε.Ν.Γ. και Ελληνικούς ΤΚΒ υπέρτιτλους.

Σκηνοθεσία: Μαρία Καμάνη

Μουσική επιμέλεια: Maria Panosian

Σχεδιασμός φώτων: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου

Σχεδιασμός αφίσας: Ανδρέας Ζέης

Παίζουν: Καλλιόπη Καραμάνη, Νάντια Περιστεροπούλου, Παύλος-Βησσαρίων Φαλούτσος

Διερμηνέας: Ανδρονίκη Ξανθοπούλου (HandsUp)

Ελληνικοί ΤΚΒ υπέρτιτλοι: Κερασία Μιχαλοπούλου

Λογισμικό υπερτίτλων: Supertitles.gr

Επιμέλεια προσβασιμότητας: Πολιτιστικός οργανισμός Liminal

21:45 – «Σύγνεφο με παντελόνια» του Β. Μαγιακόφσκι | Εμείς – Liminal | Θέατρο, Μουσική, Χορός

Το πιο εμβληματικό ποίημα του Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι ζωντανεύει ως ένα πολυκαλλιτεχνικό δρώμενο. Πρόκειται για ένα χειμαρρώδες κείμενο που αποθεώνει την αδιάκοπη αγωνία του δημιουργού του. Αυτόν ακριβώς τον, κατά Ρίτσο, «αγωνιώδη αγώνα για κατάπαυση της αγωνίας», μεταφέρουμε επί σκηνής, δημιουργώντας ένα υποβλητικό ηχητικό τοπίο, που περιβάλλει τα σώματα των χορευτριών. Το κείμενο του ποιητή αποτελεί τη στιβαρή βάση της παράστασης, περιπλεκόμενο με την ηχο-κινητική σκηνική σύνθεση.

Ένας ηθοποιός, δύο μουσικοί και τέσσερις χορεύτριες συμπράττουν, δημιουργώντας ένα ζωντανό, μεικτό θέαμα. Σκοπός της παράστασης είναι η συνύπαρξη των τριών παραστατικών τεχνών και η παράλληλη αποδόμηση τής κάθε μίας ξεχωριστά, με τελικό αποτέλεσμα την δόμηση μιας παραστάσιμης ποίησης.

Η παράσταση συνοδεύεται από ελληνικούς και ρωσικούς υπέρτιτλους.

Η παράσταση λαμβάνει οικονομική υποστήριξη από το υπουργείο πολιτισμού.

Σκηνική και μουσική σύνθεση: Χρήστος Θάνος

Χορογραφία: Στέλλα Σπύρου

Ζωντανό ηχητικό τοπίο: Παναγιώτης Γκίκας, Στέφανος Δουβίτσας

Σκηνικά – κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης

Σχεδιασμός φωτισμών: Κώστας Μπεθάνης

Χορεύουν: Ξένια Κογχυλάκη, Χριστιάνα Κοσιάρη, Μαργαρίτα Τρίκκα, Λία Χαμηλοθώρη

Λόγος: Χρήστος Θάνος

Υπηρεσίες προσβασιμότητας: Liminal

Λογισμικό υπερτίτλων: Supertitles.gr

Δ/νση παραγωγής: Χρίστος Παπαμιχαήλ

Παραγωγή: Εμείς – Ομάδα Συλλογικού Πολιτισμού -Liminal

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου

20:15 – Afformance | Live

Η Αθηναϊκή Κολεκτίβα Afformance, από τη δημιουργία της το 2005, μέχρι και σήμερα δεν διστάζει να πειραματιστεί και να διευρύνει τα καλλιτεχνικά και τεχνικά όριά της, αγνοώντας τις φόρμες, μα μένοντας πάντα πιστή και συνεπής στη ποιοτική γραμμή που η ίδια χάραξε, παράγοντας και αναπαράγοντας σε στουντιακό και ζωντανό περιβάλλον, ήχους που διεγείρουν την ψυχή της, από κινηματογραφικά ambient ηχοτοπία, μέχρι συναισθηματικά φορτισμένες, ηλεκτρισμένες εκρήξεις που επιβεβαιώνουν τις ροκ ρίζες αυτού του μοναδικού σχήματος.

Συντελεστές: Κώστας Βερίγκας, Διονύσης Μόρφης, Γιάννης Κοντανδρεόπουλος, Κώστας Ζάμπος, Μαρία Σαχπασίδη, Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, Βαγγέλης Μόσχος.

21:00 – Emi Path | Live

Τον Μάιο του 2017 η Emi Path κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο με τίτλο «The Shadow». Η πολυετής τριβή της με την μουσική και το θέατρο έχουν διαμορφώσει με χαρακτηριστικό τρόπο την συνολική της προσέγγιση στις δομές και τις εναλλαγές των κομματιών. Παραστατικό και περίτεχνα πλεγμένο, το «The Shadow» μοιάζει ήδη να κερδίζει θετικότατες εντυπώσεις από το κοινό και τον εγχώριο τύπο, έχοντας μάλιστα δώσει στο σχήμα την ευκαιρία να εμφανιστεί σε σημαντικές εγχώριες σκηνές και festivals.

Emi Path: Πιάνο, Φωνή

Ηλίας Πανταζής: Μπάσο

Ηλίας Σδούκος: Βιόλα

21:35 – Σοφία Σαρρή | Live

Η Σοφία Σαρρή, μια πολυσχιδής ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός, έχει ερμηνεύσει και συνθέσει μουσική για σχήματα με διαφορετικό background, από την post rock κολεκτίβα των Night on Earth, πρωτοπόρων της indie σκηνής της Αθήνας έως τους πειραματικούς αυτοσχεδιαστές Luup, μεταξύ άλλων. Η avant pop της Σαρρή μπολιάζεται με ήπιες δόσεις σκανδιναβικού black metal, urban ambient ή dark-hop, δημιουργώντας ένα μουσικό σύμπαν χωρίς συμβιβασμούς, ανακατεύοντας σε μία διεστραμένη καλλιτεχνική μαρμίτα, την Κρητική λύρα με πολυπρόσωπα αναλογικά synths και υπερηχητικά blastbeat.

Κώστας Στεργίου: Πλήκτρα, Loops, Analog synth

Μιχάλης Βρέττας: Βιολί

Βαγγέλης Παρασκευαΐδης: Βιμπράφωνο

Πέτρος Λαμπρίδης: ηλεκτρικό μπάσο

22:30 – Poem | Live

Οι Poem είναι μία 4μελής μπάντα από την Αθήνα η οποία δημιουργήθηκε το 2006. Έχουν τρία album στο ενεργητικό τους, Η υπογραφή δισκογραφικού συμβολαίου με την ViciSolum Productions έδωσε στο σχήμα την ευκαιρία να ταξιδέψει σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης, στο πλευρό των Amorphis, Textures, Omnium Gatherum & Persefone, Τον Φεβρουάριο του 2018 πραγματοποίησαν την πρώτη headline Ευρωπαϊκή περιοδεία τους, έχοντας μαζί τους τους Damnations Day (AS), & τους white walls.

Προκοπίου Γιώργος: Κιθάρα, Φωνή

Σταύρος Ρήγος: Drums

Λώρενς Ζέρβας: Κιθάρα

Τάκης Φοίτος: Μπάσο

Αλέξανδρος Κιτούλης: Sound Engineer

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet