Αθηνά Λινού: Φαίνεται ότι Πάσχα θα κάνουμε πάλι στις βεράντες μας
zougla.gr
Κοινωνία

Αθηνά Λινού: Φαίνεται ότι Πάσχα θα κάνουμε πάλι στις βεράντες μας

Την ανησυχία της για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας εξέφρασε η καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνά Λινού, μιλώντας στο TheCaller, λέγοντας ότι χθες (4/3) ο δείκτης θετικότητας ήταν πάνω από 6%.

«Θα ήμουν ευτυχής εάν για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα βλέπαμε σταθεροποίηση της σημερινής κατάστασης»,  είπε υπονοώντας ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να μιλήσουμε για κάμψη.

Η κ. Λινού δεν έκρυψε την αγωνία της ότι με βάση την σημερινή εικόνα δύσκολα θα κάνουμε Πάσχα πέρα από τη… βεράντα και διαπίστωσε πως ο εμβολιασμός πάει πολύ αργά.

Επίσης ανέφερε ότι ο χρόνος κατά τον οποίο η κοινότητα στη χώρα μας θα αποκτήσει ένα σχετικά ικανοποιητικό ποσοστό ανοσίας θα εξαρτηθεί και από το πότε θα εγκριθεί το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, επισημαίνοντας ότι κανονικά θα πρέπει να εμβολιάζονται περίπου 60.000-70.000 πολίτες ημερησίως, την ώρα που σήμερα εμβολιάζονται περίπου 35.000.

Σχολιάζοντας τα τελευταία μέτρα που ανακοίνωσε η Πολιτεία είπε ότι θα λειτουργήσουν μόνο εάν εφαρμοστούν και «αντίμετρα» και εν προκειμένω παρεμβάσεις που θα σκοπεύουν την ψυχολογία των πολιτών πρωτίστως μέσω της αξιοποίησης των υπαίθριων χώρων.

Όπως ανέφερε η κυρία Λινού, το κράτος δεν πρέπει να ανακοινώνει μόνο πού απαγορεύεται να πάνε οι πολίτες, π.χ. στις παιδικές χαρές, αλλά συγχρόνως μέσω των δήμων να ανακοινώνει σε ποιες περιοχές και ποια πάρκα επιτρέπεται να πηγαίνουν για άσκηση και περίπατο.

Αναφορικά με τον τρόπο που θα γιορτάσουμε φέτος το Πάσχα, η κ. Λινού είπε ότι πολύ φοβάται πως θα γίνει ξανά στις βεράντες μας.

Πηγή: zougla.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet