Αποκάλυψη βασανισμού ΑμεΑ από αστυνομικούς στην Ομόνοια – Επιβεβαιώνει η ΕΛ.ΑΣ.
Κοινωνία

Αποκάλυψη βασανισμού ΑμεΑ από αστυνομικούς στην Ομόνοια – Επιβεβαιώνει η ΕΛ.ΑΣ.

Απάντηση για το βίντεο που δημοσιεύεται την Κυριακή και φέρεται να καταγράφει βασανισμό ΑμεΑ στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας δίνει η Ελληνική Αστυνομία.

Για το πολλοστό κρούσμα αστυνομικής βιαιότητας απαντά το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Η εφημερίδα Documento έχει προαναγγείλει την δημοσίευση βίντεο που καταγράφει βασανισμό ΑμεΑ έξω από το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί καταγράφονται να βρέχουν με λάστιχο μια γυναίκα σε αναπηρικό αμαξίδιο έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας. Το γεγονός επιβεβαιώνει μάλιστα με ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ.

Σε αυτήν αναφέρει ότι το περιστατικό έχει λάβει χώρα στις 20 του Οκτωβρίου, αλλά και πως οι δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν έπειτα από αναφορά δικηγόρου που έτυχε να είναι παρών.

Αναλυτικά η διευκρινιστική ανακοίνωση του Αρχηγείου αναφέρει:

«Σχετικά με δημοσιεύματα στον Τύπο που αφορούν σε περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας την 20ή Οκτωβρίου 2019, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν δύο μήνες, την 20ή Οκτωβρίου. Από την ίδια ημέρα, το Αρχηγείο, μόλις έλαβε γνώση, κίνησε τις διαδικασίες διερεύνησης και ελέγχου. Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί συνελήφθησαν. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ολοκληρώνει τη διερεύνηση. Παράλληλα από το Αρχηγείο διετάχθη την 27η Οκτωβρίου και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), η οποία και αυτή ολοκληρώνεται και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet