Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Ισόβια στον 28χρονο – Ομόφωνα ένοχος και για βιασμό
Intime
Κοινωνία

Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Ισόβια στον 28χρονο – Ομόφωνα ένοχος και για βιασμό

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε ο 28χρονος Γ.Π., για τη δολοφονία και τον βιασμό της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον.

Εκτός από την κατηγορία της δολοφονίας κρίθηκε κατά πλειοψηφία ένοχος (μόνο ένας έκρινε ότι πρέπει να αθωωθεί) και για την κατηγορία του βιασμού της Αμερικανίδας βιολόγου, όπως είχε προτείνει ο εισαγγελέας νωρίτερα.

Ο 28χρονος με απόφαση του δικαστηρίου τιμωρείται με:

  • Ισόβια για ανθρωποκτονία,
  • 13 χρόνια για βιασμό,
  • 1 χρόνο για πτυσσόμενο,
  • 4 μήνες και 1.000 ευρώ πρόστιμο για την πτυσσόμενη ράβδο που βρέθηκε σπίτι του.

Η υπεράσπιση είχε καταβάλει προσπάθειες να αποδεχθεί το δικαστήριο το επιχείρημα του μειωμένου καταλογισμού, υποστηρίζοντας ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε αντίληψη της σημασίας των πράξεων του.

Διαβάστηκαν επίσης αποτελέσματα πραγματογνωμοσύνης τα οποία όμως έδειχναν ότι ο 28χρονος είχε συνείδηση του τι έκανε. Έτσι, στον κατηγορούμενο δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με ποινή ισόβιας φυλάκισης για τη δολοφονία της 60χρονης βιολόγου.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε περιγράψει όλα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα, λέγοντας ότι της προκάλεσε πολλαπλά κατάγματα, εξαιτίας του ότι την εμβόλισε με το αμάξι και στη συνέχεια έβαλε όπισθεν και πέρασε ξανά από πάνω της.

«Μετά την έβαλε στο πορτ μπαγκάζ και την μετέφερε στον λόφο στο παλαιό καταφύγιο όπου -ενώ ήταν εν ζωή- ήρθε σε συνουσία μαζί της τόσο κατά φύση όσο και παρά φύση, με την παθούσα να έχει χάσει τις αισθήσεις της. Μετά την έριξε από ύψος 7 μέτρων όπου το σώμα της σφηνώθηκε στην τρύπα και επήλθε ο θάνατός της από ασφυξία», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας.

Τέλος, ο εισαγγελέας ανέφερε ότι ο 28χρονος είχε πλήρη συνείδηση των πράξεών του. «Δεν βρισκόταν σε διατάραξη συνείδησης γι’ αυτό και δεν υπάρχει ελαττωμένος καταλογισμός».

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, ο 28χρονος άλλαξε τους ισχυρισμούς του ως προς τον βιασμό λέγοντας ότι δεν είχε καμία σεξουαλική επαφή με τη Σούζαν Ίτον, τονίζοντας παράλληλα πως είχε πιεστεί στη δεύτερη ομολογία του για να πει πράγματα που δεν ίσχυαν.

Τι υποστήριξε ο 28χρονος στην απολογία του

Ο 28χρονος Γ.Π. ξεκίνησε την απολογία του μετά την κατάθεση των μαρτύρων ζητώντας συγνώμη από την οικογένεια της 60χρονης βιολόγου.

«Αισθάνομαι ένοχος για όλα όσα έγιναν και ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια της Σούζαν Ίτον» ανέφερε ενώ στη συνέχεια περιέγραψε τι έγινε εκείνη την ημέρα.

«Ήταν μια μέρα όπως όλες. Ήταν το πανηγύρι στο σπίτι μας και είχα πάει στον Ταυρωνίτη για να φτιάξω κάποια πράγματα και να μαζέψω ξύλα. Έκανα μια βόλτα για να περάσει η ώρα. Όταν πήγαινα είδα για πρώτη φορά εκείνη τη γυναίκα. Δεν ένιωσα κάτι σεξουαλικό μέσα μου. Όταν επέστρεφα την ξαναείδα που συνέχιζε το τζόκινγκ. Ήθελε να περάσει απέναντι τον δρόμο κι εγώ δεν πρόλαβα κι έπεσα πάνω της με το αμάξι», τόνισε για τις συνθήκες του ατυχήματος ενώ συνέχισε:

«Μπήκε κάτω από το αμάξι και στην προσπάθειά μου να την απεγκλωβίσω πάτησα όπισθεν. Κατέβηκα από το αυτοκίνητο και την είδα σε μία κατάσταση που θεώρησα ότι δεν θα μπορούσε να ζήσει. Είχε κοπεί το αυτί της. Δεν είχα κινητό για να πάρω την αστυνομία ή τους γονείς μου. Δεν σκέφτηκα σωστά. Είχα θολώσει. Την πήρα και την έβαλα στο πορτ-μπαγκαζ. Την έβαλα εκεί γιατί δεν μπορούσα να τη βλέπω σαν εικόνα. Δεν μπορούσα να τη βλέπω μέσα στο αίμα και βαριά τραυματισμένη. Ήξερα ότι θα με έπιανε η αστυνομία, αλλά δεν πήγα στη αστυνομία για να περάσω τις ημέρες με την οικογένεια μου», ανέφερε ο 28χρονος στην απολογία του.

«Δεν σκεφτόμουν τις συνέπειες όσων έκανα αλλά ήταν αργά», πρόσθεσε. «Την πήγα στο καταφύγιο από την πάνω μεριά. Έβαλα κοντά το αυτοκίνητο στην τρύπα του αεραγωγού. Πήρα τον σφυγμό της και ήταν παγωμένη και κατάλαβα ότι έχει πεθάνει. Πήρα τον σφυγμό γιατί αν ήταν ζωντανή θα την πήγαινα σε γιατρό».

Γιατί άλλαξε την ομολογία του ως προς τον βιασμό

Σε ερώτηση της έδρας  γιατί στην ομολογία είχε αναφέρει ότι προχώρησε σε σεξουαλικές πράξεις εναντίον της, είπε ότι μετά από πίεση που δέχθηκε, αναγκάστηκε να πει πράγματα που δεν ισχύουν. «Δεν έχω έρθει σε σεξουαλική επαφή», υποστήριξε ο κατηγορούμενος.

Περιέγραψε ότι έβγαλε το θύμα από το πορτ-μπαγκαζ. «Μετά έμεινα λίγο στο σημείο για να συνειδητοποιήσω αυτό που έγινε. Βρέθηκα στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Κάποιοι το βλέπουν σαν προμελετημένο έγκλημα, αλλά δεν ήταν έτσι. Ήθελε να περάσει στην απέναντι πλευρά του δρόμου και τη χτύπησα», ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος.

Είπε ακόμα ότι μετά έπλυνε το αυτοκίνητο και το καθάρισε με χλωρίνη, το ξαναεπλυνε γιατί ένιωθε την μυρωδιά της και άκουγε τους θορύβους που έκανε η άτυχη γυναίκα όσο ήταν στο πορτ-μπαγκαζ.

«Τις ημέρες μετά προσπαθούσα να ξεχαστώ και να τις περάσω με την οικογένεια μου», ολοκλήρωσε ο κατηγορούμενος.

«Τώρα, από εδώ, ζητάω συγνώμη, δεν ήταν προμελετημένη πράξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, περιέγραψε το πώς έπλυνε το αμάξι του, ενώ δήλωσε ότι ασχολείται με τη μαύρη μαγεία και τη σολομωνική.

Οι δικαστές, από την πλευρά τους, επέμειναν στην ερώτηση για το αν υπήρξε βιασμός, με τον κατηγορούμενο να υποστηρίζει ότι πιέστηκε να πει για τον βιασμό και ότι δέχθηκε απειλές. «Άρχισα να λέω ναι σε ό,τι μου έλεγαν», είπε.

Πηγή: reader.gr, με πληροφορίες από Cretapost.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet