Κλειστά 14/3 και 17/3 τα φαρμακεία
Κοινωνία

Κλειστά 14/3 και 17/3 τα φαρμακεία

Νέα πανελλαδική 48ωρη απεργία για την ερχόμενη Παρασκευή 14 Μαρτίου και Δευτέρα 17 Μαρτίου, αποφάσισε την Τρίτη 11 Μαρτίου το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Η τρόικα, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να επιμένει στη θέση της για απελευθέρωση των σημείων πώλησης των Μη Υποχρεωτικών Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ), θέτοντας και ζητήματα όπως μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος με αλλαγή στα πληθυσμιακά κριτήρια για το άνοιγμα νέου φαρμακείου, αλλά και πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου.

Φαρμακοποιοί και Άδωνις χέρι – χέρι κατά της τρόικας για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνάντηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) με τον υπουργό Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη.

Την ελπίδα ότι οι θέσεις των φαρμακοποιών θα γίνουν αποδεκτές από την τρόικα, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

Σε ερώτηση, που προηγήθηκε της συνεδρίασης της Τρίτης 11 Μαρτίου, εάν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου οι φαρμακοποιοί λάβουν απόφαση για συνέχιση της απεργίας, ο κ. Κ. Θεοδοσιάδης υπογράμμισε: «Δεν θέλω να προκαταλάβω τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Όσα ειπώθηκαν με τον υπουργό είναι προς θετική κατεύθυνση αλλά πρέπει να επαναλάβω ότι το πρόβλημα του κλάδου δεν είναι πρόβλημα με τον υπουργό Υγείας, είναι πρόβλημα με την τρόικα».

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι δύο είναι οι άξονες επάνω στους οποίους κινείται η πολιτική του υπουργείου σε ό,τι αφορά το ζήτημα των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκαων (ΜΗΣΥΦΑ): «οι θέσεις του Υπουργείου Υγείας γνώμονα έχουν πρώτον, την προστασία της δημόσιας υγείας και δεύτερον -δεν θα το κρύψω- το ότι κατανοούμε τα αιτήματα των φαρμακοποιών που αντιπροσωπεύσουν ως επί το πλείστον οικογενειακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας» είπε ο κ. Α. Γεωργιάδης.

Πηγή: www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet