Μένιος Φουρθιώτης: Κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής ομάδας – Φέρεται να έδωσε 40.000 ευρώ στους ποινικούς
reader.gr
Κοινωνία

Μένιος Φουρθιώτης: Κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής ομάδας – Φέρεται να έδωσε 40.000 ευρώ στους ποινικούς

Ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής ομάδας κ.ά. αδικήματα αναμένεται να ασκηθεί στον Μένιο Φουρθιώτη και στους δυο ποινικούς που έχουν συλληφθεί για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς έξω από τη μονοκατοικίας του στον Διόνυσο. 

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κι από εκεί στον ανακριτή, όπου αναμένεται να πάρουν προθεσμία μέχρι την απολογία τους. Το νέο στοιχείο σε βάρος του παρουσιαστή είναι ένα καρτοκινητό τηλέφωνο «φάντασμα», το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του και με αυτό φέρεται να συνομιλούμε με τους δυο ποινικούς.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν, ότι υπάρχουν συνομιλίες μεταξύ τους ακόμη και την ημέρα της «σκηνοθετημένης» κατά πως φαίνεται επίθεσης με Kalashnikov στο σπίτι του. 

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φαίνεται να έχουν στα χέρια τους στοιχεία -ενδεχομένως και ομολογίες- ότι η αμοιβή των δύο ποινικών ήταν 20.000 ευρώ κατ’ άτομο.

Μένιος Φουρθιώτης: Όχι από το ΣτΕ για την επαναφορά της ασφάλειάς του

Εξάλλου, νωρίτερα, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση, με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που μείωσε τα μέτρα ασφαλείας τα οποία είχαν αποφασιστεί και διατεθεί για την προστασία του.

Ο παρουσιαστής είχε στραφεί κατά της από 31/3/2021 πράξης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία έπαυσε η προσωπική φρούρησή του (τέσσερις αστυνομικοί, συνοδευτική μοτοσικλέτα με αστυνομικό και υπηρεσιακό αυτοκίνητο) και η φρούρηση της κατοικίας του, ενώ παρέμεινε η φρούρηση των χώρων εργασίας του.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της υπ’ αριθμ. 90/2021 απόφασης της Επιτροπής Αναστολών του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, η βλάβη την οποία επικαλείται ότι θα υποστεί από την προσβαλλόμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. «δεν δικαιολογεί την χορήγηση της αιτούμενης αναστολής, η οποία πρέπει, ως εκ τούτου, να απορριφθεί».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet