Με τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, απουσία κιγκλιδωμάτων, κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Την παρέλαση παρακολούθησαν, επίσης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.
«Ο Ελληνισμός δίνει ενωμένος τον δικό του αγώνα και στέλνει το μήνυμα, για τις βασικές αξίες, του ανθρωπισμού, της ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης μαζί με όλους τους λαούς της Ευρώπης», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης. Όπως είπε, πάνω σε αυτές τις αρχές «πρέπει να οικοδομήσουμε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα» συμπληρώνοντας ότι «Εύχομαι του χρόνου ο λαός μας να ζει κάτω από καλύτερες συνθήκες».
«Τίποτα δεν χαρίστηκε στον λαό μας όλα κατακτήθηκαν με αγώνες», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 25 Μαρτίου. Ο κ. Τσίπρας έστειλε το μήνυμα ότι όταν ένας λαός διεκδικεί, όση δύναμη και αν έχουν οι αντίπαλοι, αν είναι αποφασισμένος και έχει το δίκιο με το μέρος του τότε όλα μπορεί να τα καταφέρει.
Σημειώνεται, ότι φέτος η πρόσβαση στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ήταν ελεύθερη.
Οι εξέδρες των επισήμων βρίσκονταν εκατέρωθεν του μνημείου και το βάθρο του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν δίπλα στην πρώτη εξέδρα που είχε τοποθετηθεί προς την πλευρά του Ζαππείου.
Επίσης, φέτος, για πρώτη φορά παρήλασαν ένα τάγμα από τον Έβρο, ένα τάγμα Εθνοφυλακής από τη Ρόδο και τα ιστορικά λάβαρα του Αγώνα από τη Μάνη, την Ύδρα, τις Σπέτσες, τα Ψαρά, την Κρήτη, καθώς και το λάβαρο του Ρήγα Φεραίου, μετά το τμήμα των πολεμικών σημαιών του Στρατού Ξηράς.
Την παρέλαση άνοιξαν οι ανάπηροι πολέμου, οι νοσοκόμες και οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού ενώ ακολούθησε η επιβλητική μηχανοκίνητη φάλαγγα.
Τα αντιαρματικά κατευθυνόμενων βλημάτων MILAN, KORNET, TOW και τη διμοιρία όλμων των 4,2΄΄ ακολούθησαν οι δύο ίλες μέσων αρμάτων μάχης ΛΕΟΠΑΡΝΤ (LEO 2 HEL και LEO 1), οι αυτοκινούμενες πυροβολαρχίες των 105 και 155 χιλιοστών, μία πυροβολαρχία P2ΖH 2000 GR, μία πυροβολαρχία MLRS, μία πυροβολαρχία κατευθυνόμενων βλημάτων ΧΩΚ και μία πυροβολαρχία STINGER ASRAD.
Στη συνέχεια παρήλασαν τα ειδικά οχήματα του Μηχανικού για την άρση πάσης φύσεως κωλυμάτων στην ξηρά και τη θάλασσα και την εκκαθάριση ναρκοπεδίων, των Διαβιβάσεων με τα κινητά συστήματα επικοινωνιών (κλωβοί ΕΡΜΗΣ κινητός επικοινωνιακός κόμβος) της διμοιρίας πυρηνικής βιολογικής χημικής άμυνας, καθώς και τα ειδικά οχήματα του Υγειονομικού και τα οχήματα και οι μηχανές της αστυνομίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Τη σκυτάλη πήρε η Πολεμική Αεροπορία με ένα σμήνος κατευθυνόμενων βλημάτων PATRIOT, ένα σμήνος βλημάτων CROTALLE, ένα σμήνος ΒΕΛΟΣ και το σμήνος RHIEMENTAL, που έκλεισε τη μηχανοκίνητη φάλαγγα.
Τη φάλαγγα των πεζοπόρων τμημάτων άνοιξαν οι Εύζωνοι και ακολούθησαν το τμήμα πολεμικών σημαιών του Στρατού, το τμήμα των ιστορικών λαβάρων και ο λόχος απόδοσης τιμών.
Παρήλασαν, επίσης, τα τμήματα των παραγωγικών σχολών των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (Ευελπίδων, Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, Ναυτικών Δοκίμων, Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού, Ικάρων, Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας και Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής).
Το ιδιαίτερο χειροκρότημα του κοινού απέσπασαν για άλλη μία χρονιά τα στελέχη των ειδικών δυνάμεων- πεζοναύτες, καταδρομείς, υποβρύχιοι καταστροφείς, αλεξιπτωτιστές- και της 71ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας με το εντυπωσιακό παράστημα τους.
Με μία διμοιρία από το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών, μία από τη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών καθώς και μία ομάδα από τους διασώστες των ελικοπτέρων super puma συμμετείχαν στην παρέλαση οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. Τη μηχανοκίνητη φάλαγγα αποτελούσαν μηχανές και οχήματα του Σώματος.
Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, ελικόπτερα APACHE, CHINOOK, NH-90, SIKORSKY, AB-212 και αεροσκάφη F-16, MIRAGE-2000-5 και F-4E πέταγαν στον αττικό ουρανό, σε άψογους σχηματισμούς.
Ειδικότερα, από το Πυροσβεστικό Σώμα έλαβαν μέρος στην στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου:
Μηχανοκίνητο τμήμα αποτελούμενο από:
- ένα όχημα jeep
- δώδεκα μοτοσικλέτες σε τετράδες
- οκτώ υδροφόρα οχήματα
- δύο ερπυστριοφόρα
- δύο διασωστικά
- δύο οχήματα διυλιστηρίων
- δύο κλιμακοφόρα με κλίμακα 30 μέτρων.
Πεζοπόρο τμήμα αποτελούμενο από:
- τη μουσική μπάντα του Σώματος
- τη σημαία (έξι δόκιμοι ανθυποπυραγοί)
- το επιτελείο (επικεφαλής και τρεις αξιωματικοί)
- ένα τμήμα δόκιμων ανθυποπυραγών σε εννιάδες με τον επικεφαλής του τμήματος και τρεις διμοιρίτες (συνολικά 85)
- ένα τμήμα της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) σε εννιάδες με τον επικεφαλής και τρεις αξιωματικούς.
Από την Ελληνική Αστυνομία συμμετείχαν:
Μηχανοκίνητο Τμήμα με:
- περιπολικά, δίκυκλα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και ΖΗΤΑ
- 2 ελικόπτερα.
Πεζοπόρο Τμήμα με Δόκιμους Υπαστυνόμους της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.
Προπορευόταν η Φιλαρμονική της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον έχοντα το γενικό πρόσταγμα υποστράτηγο Δημήτριο Ρέσκο, διοικητή της Σχολής Ευελπίδων, για το άρτιο της παρέλασης, την οποία παρακολούθησαν, επίσης, υπουργοί της κυβέρνησης, οι υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας και της Κύπρου, Πάνος Καμμένος και Χριστόφορος Φωκαΐδης, οι εκκλησιαστικές αρχές, εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ξένοι πρέσβεις, και οι τοπικές Αρχές.
Ακολούθησε μουσικοχορευτική εκδήλωση με δημοτικούς χορούς και τραγούδια από διάφορες περιοχές της χώρας.
Ιστορικές σημαίες και λάβαρα
Σημαία του Ρήγα Φεραίου: Είναι η σημαία που πρότεινε ο Ρήγας Φεραίος ως σημαία της «Ελληνικής Δημοκρατίας» στην οποία απεικονίζεται το ρόπαλο του Ηρακλή με τρεις σταυρούς επάνω. Είναι τρίχρωμη, με μαύρο χρώμα στη βάση, που συμβολίζει τον υπέρ πατρίδας και ελευθερίας θάνατο, λευκό χρώμα στη μέση, που συμβολίζει την αθωότητα και κόκκινο στην κορυφή, που συμβολίζει την αυτεξουσιότητα του ελληνικού λαού ή κατά άλλους την αυτοκρατορική πορφύρα, την οποία οι πρόγονοί μας χρησιμοποιούσαν ως ένδυμα πολέμου και έχει την ιδιότητα να καλύπτει το αίμα που τρέχει από τις πληγές.
Σημαία της Μάνης: Είναι η σημαία που υψώθηκε τη 17η Μαρτίου 1821 στην Αρεόπολη και απεικονίζεται ένας κυανός σταυρός σε λευκό πανί. Άνωθεν του σταυρού αναγράφεται η φράση «ΝΙΚΗ ή ΘΑΝΑΤΟΣ» και χρησιμοποιείται η λέξη «ΝΙΚΗ» και όχι «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» γιατί η Μάνη ήταν πάντα ελεύθερη. Υπήρξε ανεξάρτητη καθόλη την Τουρκοκρατία, συνώνυμη του τόπου όπου ζουν ελεύθεροι άνθρωποι την περίοδο της δουλείας. Στη βάση του σταυρού αναγράφεται η φράση «Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ», η γνωστή έκφραση των Σπαρτιατισσών, όταν ξεπροβόδιζαν τους γιους τους σε πόλεμο.
Σημαία της Ύδρας: Είναι η σημαία που ύψωσε ο πλοίαρχος Αντώνιος Οικονόμου, το 1821, κατά την κήρυξη της Επανάστασης στο νησί.
Σημαία των Σπετσών: Είναι η σημαία που ύψωσαν οι κάτοικοι του νησιού κατά την κήρυξη της Επανάστασης, στις 3 Απριλίου 1821.
Σημαία των Ψαρών: Είναι η σημαία που ύψωσαν οι κάτοικοι του νησιού, υπό τον Σπετσιώτη πλοίαρχο Γκίκα Τσούπα, κατά την κήρυξη της Επανάστασης, ανήμερα το Πάσχα, 10 Απριλίου 1821.
Οι επαναστατικές σημαίες των τριών ναυτικών νησιών δήλωναν την ακλόνητη πίστη και τη θέληση του σκλαβωμένου Έλληνα για την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού και είχαν κοινά σύμβολα τον σταυρό, το φίδι, την άγκυρα, το πουλί και το δόρυ, τα οποία, όλα μαζί, επικάθονταν επί της ανεστραμμένης ημισελήνου.
Οι σημαίες των Σπετσών και των Ψαρών έφεραν την επιγραφή «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ» ενώ της Ύδρας έφερε την επιγραφή «Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ».
Όλα τα σύμβολα ήταν άμεσα συσχετισμένα με τη Φιλική Εταιρεία.
Ο σταυρός, σύμβολο πίστης και Ορθοδοξίας, συμβόλιζε τη χριστιανοσύνη και τη δικαιοσύνη του Αγώνα.
Η ανεστραμμένη ημισέληνος συμβόλιζε τον ισλαμισμό και την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Η επικάθιση του σταυρού επί της ανεστραμμένης ημισελήνου συμβόλιζε την υπεροχή του χριστιανισμού.
Το δόρυ συμβόλιζε τη δύναμη των Ελλήνων.
Η σημαία με την κεφαλή του Θεμιστοκλή, στη σημαία της Ύδρας, υπενθύμιζε τις θριαμβευτικές νίκες των αρχαίων προγόνων.
Η άγκυρα συμβόλιζε την ελπίδα, τις νικηφόρους εκβάσεις των ναυμαχιών, τη σταθερότητα και την επιμονή του Αγώνα στους σκοπούς του.
Το φίδι που περιελίσσεται στην άγκυρα συμβόλιζε τη δύναμη του ελληνικού Έθνους, τη γνώση και την ιερότητα του σκοπού του.
Οι επιγραφές «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ» και «Η ΤΑΝ ή ΕΠΙ ΤΑΣ» συμβόλιζαν την αποφασιστικότητα του Αγώνα.
Ο οφθαλμός της θείας Πρόνοιας επάνω αριστερά, στη σημαία της Ύδρας, έδινε την ελπίδα για την επικράτηση των Ελλήνων και τη δίκαιη απόληξη του Αγώνα.
Το γαλανό χρώμα του φόντου των σημαιών της Ύδρας και των Σπετσών συμβόλιζε τη θάλασσα που ήταν συνδεδεμένη με τη ζωή τους.
Το πουλί, για κάποιους είναι περιστέρι που βγαίνει από το στόμα του φιδιού και ήταν σύμβολο της ελευθερίας του Γένους, ενώ για κάποιους άλλους είναι κουκουβάγια που συμβολίζει τη φρόνηση στη διεξαγωγή του Αγώνα.
Το κόκκινο πλαίσιο που περιέβαλε το σύνολο συμβόλιζε το αίμα που χύνεται για τον Αγώνα.
Σημαία της Κρήτης: Η σημαία που υψώθηκε την 21η Αυγούστου 1866, κατά την έναρξη της Κρητικής Επανάστασης, αποτελώντας κορυφαία πράξη του απελευθερωτικού Αγώνα των Κρητών, σύμβολο ηρωισμού και θυσίας. Η αναγραφόμενη φράση «Ένωσις ή Θάνατος» εξέφραζε, με εμφατικό τρόπο, τον προαιώνιο πόθο του κρητικού λαού για την ένωση της Μεγαλονήσου με τη μητέρα Ελλάδα.
Πηγή: naftemporiki.gr
Σχετικά άρθρα
Αδίστακτος πυροβολεί γάτες με αεροβόλο στο Μαρούσι
Μεγάλη είναι η ανησυχία των κατοίκων του Αμαρουσίου από τα νέα περιστατικά δολοφονίας γατιών. Όπως αναφέρει το newsit.gr, ο φόβος των φιλόζωων είναι…
Βοήθεια από ΠΕΣΥΔΑΠ και ΔΙΚΕΠΑΖ για τα αδέσποτα της Σαντορίνης
Αποστολή βοήθειας προς τα αδέσποτα ζώα της Σαντορίνης και τις ομάδες των φιλόζωων πολιτών που παραμένουν στο νησί για να…
Επιτυχημένη η γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων στα Βριλήσσια
Δεκαεπτά ζωάκια βρήκαν το νέο τους σπίτι στη γιορτή υιοθεσίας που διοργάνωσε την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2025 ο Φιλοζωικός Σύλλογος…
Γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων στις 2/2 στα Βριλήσσια
Γιορτή υιοθεσίας διοργανώνεται στα Βριλήσσια την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο πάρκο «Μ. Θεοδωράκης» (πρ. ΤΥΠΕΤ),…
Δωρεάν γατοτροφές για τους εθελοντές – φιλόζωους στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού
Συνεχίζεται η δωρεάν διανομή premium γατοτροφών στους εθελοντές που ταΐζουν τις αδέσποτες γατούλες του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού. Όπως αναφέρεται…
Αδίστακτος πυροβολεί γάτες με αεροβόλο στο Μαρούσι
Μεγάλη είναι η ανησυχία των κατοίκων του Αμαρουσίου από τα νέα περιστατικά δολοφονίας γατιών. Όπως αναφέρει το newsit.gr, ο φόβος των φιλόζωων είναι…
Βοήθεια από ΠΕΣΥΔΑΠ και ΔΙΚΕΠΑΖ για τα αδέσποτα της Σαντορίνης
Αποστολή βοήθειας προς τα αδέσποτα ζώα της Σαντορίνης και τις ομάδες των φιλόζωων πολιτών που παραμένουν στο νησί για να…
Για τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη το Μαρούσι ενημέρωσε ο δήμαρχος τον Δ. Καιρίδη
Τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στην πόλη του Αμαρουσίου συζήτησαν ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με τον βουλευτή της Ν.Δ….
Η Μιλένα Αποστολάκη ζητά την κατάργηση της «τροπολογίας Βορίδη» με αφορμή τον Δήμο Βριλησσίων
Η βουλευτής Βόρειου Τομέα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Μιλένα Αποστολάκη κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, με την οποία…
Πρωτοχρονιάτικη πίτα για τη βουλευτή της Νίκης Ασπασία Κουρουπάκη
Με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2025, στο Ίδρυμα Πέτρου Ζήση στο Χαλάνδρι, η κοπή…
Μιλένα Αποστολάκη: Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται να προστατέψει τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο
Άρνηση να αναλάβει οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για την προστασία των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο από την καταχρηστική συμπεριφορά των ελληνικών…
Ερώτηση στη Βουλή από τη Μ. Αποστολάκη για το 1ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας
Ερώτηση στη Βουλή για το πρόβλημα με τις κτηριακές υποδομές του 1ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας κατέθεσε η βουλευτής του…
Για τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη το Μαρούσι ενημέρωσε ο δήμαρχος τον Δ. Καιρίδη
Τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στην πόλη του Αμαρουσίου συζήτησαν ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με τον βουλευτή της Ν.Δ….
Η Μιλένα Αποστολάκη ζητά την κατάργηση της «τροπολογίας Βορίδη» με αφορμή τον Δήμο Βριλησσίων
Η βουλευτής Βόρειου Τομέα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Μιλένα Αποστολάκη κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, με την οποία…
Ένα νοσοκομείο… ταξιδεύει την ελληνική ιατρική κουλτούρα στον κόσμο
Την ώρα που πληθαίνουν οι δυσάρεστες ειδήσεις γύρω μας, με τα νέα από το ουκρανικό μέτωπο να δημιουργούν ισχυρούς κλυδωνισμούς…
Νέο ΟΧΙ, παραμονή της 28ης Οκτωβρίου, από τα Μελίσσια στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας – Βίντεο
Για δεύτερη φορά συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς και πολίτες έξω από το…
Κοινωνικό ανάχωμα στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στα Μελίσσια – Βίντεο
Την καταγορηματική αντίθεσή τους στο επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στα Μελίσσια εξέφρασαν η δημοτική αρχή του Δήμου…
Δεν κατεβαίνει για δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης στις εκλογές του 2023 ο Τάσος Μαυρίδης – Αποχαιρετισμός με συγκίνηση, αλλά και «καρφιά»
Την απόφασή του να μην συμμετάσχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 ανακοίνωσε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος…
Η προσαγωγή, η σύλληψη, τα πολιτικά μηνύματα και η επόμενη μέρα – Συνέντευξη Τύπου Σωτήρη Λαπιέρη
Την περασμένη Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022 ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών Χαλάνδρι Ενάντια, δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Λαπιέρης δέχθηκε απρόκλητη, όπως…
Ένα νοσοκομείο… ταξιδεύει την ελληνική ιατρική κουλτούρα στον κόσμο
Την ώρα που πληθαίνουν οι δυσάρεστες ειδήσεις γύρω μας, με τα νέα από το ουκρανικό μέτωπο να δημιουργούν ισχυρούς κλυδωνισμούς…
Νέο ΟΧΙ, παραμονή της 28ης Οκτωβρίου, από τα Μελίσσια στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας – Βίντεο
Για δεύτερη φορά συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς και πολίτες έξω από το…
Μ. Αρτόπουλος: Μεγάλη μείωση περιστατικών μέσης ωτίτιδας στον γενικό πληθυσμό από τα προληπτικά μέτρα κατά της πανδημίας!
Μεγάλη μείωση των περιστατικών μέσης ωτίτιδας στον γενικό πληθυσμό (παιδιά και ενήλικες) έφεραν τα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση του…
Προβλήματα και στην ακοή προκαλεί η νόσος COVID-19
Προβλήματα και στην ακοή προκαλεί η νόσος του COVID-19, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες που παρουσιάστηκαν στο 16th European Federation Audiology…
Διατροφή στις πανελλαδικές – Οδηγός για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα
Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη συγκέντρωση, απόδοση και ενέργεια, πόσο μάλλον την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων. Μπορεί να…
Ένα νοσοκομείο… ταξιδεύει την ελληνική ιατρική κουλτούρα στον κόσμο
Την ώρα που πληθαίνουν οι δυσάρεστες ειδήσεις γύρω μας, με τα νέα από το ουκρανικό μέτωπο να δημιουργούν ισχυρούς κλυδωνισμούς…
Δημήτρης Κούβελας: Αντιμετώπιση ήπιων ανεπιθύμητων ενεργειών του εμβολίου κατά της COVID-19
Πολλοί άνθρωποι είναι ενθουσιασμένοι που δημιουργήθηκαν εμβόλια ως το πρώτο βήμα για τη διαχείριση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Δυστυχώς, υπήρξε και…
Μ. Αρτόπουλος: Μεγάλη μείωση περιστατικών μέσης ωτίτιδας στον γενικό πληθυσμό από τα προληπτικά μέτρα κατά της πανδημίας!
Μεγάλη μείωση των περιστατικών μέσης ωτίτιδας στον γενικό πληθυσμό (παιδιά και ενήλικες) έφεραν τα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση του…
Προβλήματα και στην ακοή προκαλεί η νόσος COVID-19
Προβλήματα και στην ακοή προκαλεί η νόσος του COVID-19, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες που παρουσιάστηκαν στο 16th European Federation Audiology…
Εγγραφείτε στο Newsletter
* Θα λαμβάνετε τα σημαντικότερα νέα της τελευταίας εβδομάδας.
ΑΚΟΥΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA