Στην Ελλάδα το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου το Άγιο Φως
Κοινωνία

Στην Ελλάδα το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου το Άγιο Φως

Αναχωρεί το πρωί του Μ. Σαββάτου για τα Ιεροσόλυμα η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη, προκειμένου να μεταφέρει το Άγιο Φως στην Ελλάδα.

Η αποστολή θα φτάσει στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ και από εκεί θα αναχωρήσει για την Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων, όπου στις 10:15 θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Θεόφιλο Γ΄.

Ακολούθως η ελληνική αντιπροσωπεία θα μεταβεί με την πομπή του Πατριάρχη και των κληρικών του Αγίου Τάφου στον Ναό της Αναστάσεως προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή Αφής. Μετά τη λήξη της τελετής ο Πατριάρχης θα παραδώσει το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της Ελλάδας.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος, με το οποίο θα μεταφερθεί το Άγιο Φως στην Ελλάδα αναμένεται να αφιχθεί στις 18:30 στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή για την υποδοχή του, όπως και στη Θεσσαλονίκη, όπου η άφιξη του Αγίου Φωτός προγραμματίζεται για τις 21:50.

Την αντιπροσωπεία που θα μεταβεί στην Ιερουσαλήμ αποτελούν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος και για θέματα εκκλησιαστικής διπλωματίας, Γιάννης Αμανατίδης, ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στη Ελλάδα, αρχιμανδρίτης π. Δαμιανός, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας και ο Αθανάσιος Μπούρας ως αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας , βουλευτής Ν.Δ. Στην αποστολή επίσης συμμετέχουν και ο Βασίλειος Κόκκαλης, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Κωνσταντίνος Κατσίκης, βουλευτής.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet