Συνδικαλιστικός καβγάς ΠΑΜΕ – ΓΣΕΕ για την ημερομηνία της πανεργατικής απεργίας
Κοινωνία

Συνδικαλιστικός καβγάς ΠΑΜΕ – ΓΣΕΕ για την ημερομηνία της πανεργατικής απεργίας

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της ΓΣΕΕ, οι δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου απαίτησαν σήμερα από τη διοίκηση της ΓΣΕΕ να πάρει απόφαση προκήρυξης γενικής πανεργατικής απεργίας στις 14 Νοεμβρίου.

Σε μίνι – συνέντευξη Τύπου έξω από το κτήριο της ΓΣΕΕ, το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Γιώργος Πέρρος τόνισε χαρακτηριστικά: «Καταθέσαμε και σήμερα την πρόταση για πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 14 Νοέμβρη που ήδη έχουν αποφασίσει 18 μεγάλα Εργατικά Κέντρα, μεταξύ των οποίων και το Ε.Κ. Αθήνας και το Ε.Κ. Πειραιά, 12 μεγάλες ομοσπονδίες ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, 212 από τα μεγαλύτερα συνδικάτα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και κάθε μέρα προστίθενται κι άλλα».

Το ΠΑΜΕ κατηγόρησε μάλιστα ευθέως την πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ για υπονόμευση του αγώνα των συνδικάτων, μιλώντας για «εργατοπατέρες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού». Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, στις 10 Οκτωβρίου, το θέμα της απεργίας είχε ξαναμπεί, με την πλειοψηφία να απαντά ότι «δεν συντρέχει λόγος».

Της σημερινής συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ είχε προηγηθεί ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ που χαρακτήριζε «κακόγουστο αστείο» την απαίτηση του ΠΑΜΕ για κήρυξη απεργίας. Παράλληλα η ΓΣΕΕ αναφετόταν στα μέλη του ΠΑΜΕ σαν «μεταφερόμενους τραμπούκους».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet