Χάος στον Έβρο: Στρατιωτικά οχήματα συνοδεύουν λεωφορεία με μετανάστες – Έκοψαν φράχτη για να εισέλθουν
Κοινωνία

Χάος στον Έβρο: Στρατιωτικά οχήματα συνοδεύουν λεωφορεία με μετανάστες – Έκοψαν φράχτη για να εισέλθουν

Πρόσφυγες και μετανάστες έκοψαν φράχτη προκειμένου να εισέλθουν στην Ελλάδα, ωστόσο απωθήθηκαν από τις δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, περίπου στις 17:30 ομάδα ατόμων έκοψε φράχτη και προσπάθησε να πλησιάσει, όμως επενέβησαν δύο τροχοφόρα οχήματα του στρατού, μαζί με αστυνομικούς, και τους σταματήσουν.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, στο σημείο έφτασαν Τούρκοι αστυνομικοί και έπεσαν αρκετά χημικά. Πρόκειται για τουρκικό στρατιωτικό υλικό που είναι σαν χειροβομβίδα, αφαιρούν την περόνη και στη συνέχεια τα εκτοξεύουν προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο προμηθεύονται τα άτομα που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο στις Καστανιές τις συγκεκριμένες χημικές ουσίες

Ακόμα βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει λεωφορεία να συνοδεύονται με στρατιωτικά οχήματα του τουρκικού κράτους.

Όμως, πάντα σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, όποιος προσπάθησε να πλησιάσει απομακρύνθηκε από τις αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Σε κάποια σημεία υπάρχουν δεκάδες εστίες πυρκαγιών, ενώ έχουν γίνει 70 συλλήψεις από την ελληνική αστυνομία,  οι δυνάμεις της οποίας αναμένεται να ενισχυθούν.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet