Διαμαρτυρίες κατά των πλειστηριασμών στα δικαστήρια
Κοινωνία

Διαμαρτυρίες κατά των πλειστηριασμών στα δικαστήρια

Διέκοψαν τους προγραμματισμένους για το απόγευμα της Τετάρτης πλειστηριασμούς στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, μέλη του «Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης», οι οποίοι διαδηλώνουν κατά των πλειστηριασμών, κάθε Τετάρτη, στα δικαστήρια.

Η σημερινή διαμαρτυρία είχε, μεταξύ άλλων, ως αίτημα τη ματαίωση του πλειστηριασμού ενός διαμερίσματος, ιδιοκτησίας πολυμελούς οικογένειας, με πατέρα και γιο με επιβαρυμένη υγεία, το οποίο επρόκειτο να βγει σε πλειστηριασμό για τέταρτη φορά σήμερα από τις αρχές του χρόνου για οφειλές προς τράπεζα, αλλά για αυτό το ακίνητο δεν εμφανίστηκε συμβολαιογράφος.

Οι διαδηλωτές κάλεσαν τους συμβολαιογράφους που ήρθαν στο Ειρηνοδικείο, έχοντας εξασφαλίσει ειδική άδεια από τα συλλογικά τους όργανα λόγω της αποχής του κλάδου, να αποχωρήσουν από την αίθουσα χωρίς να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, η οποία διακόπηκε για όλες τις περιπτώσεις. Οι πλειστηριασμοί αφορούσαν αγροτεμάχια για οφειλές προς τράπεζα και ένα εξ αυτών οφειλές μεταξύ ιδιωτών. Ταυτόχρονα, αποτράπηκε ένας πλειστηριασμός σε διπλανή αίθουσα για ιδιωτική διαφορά.

Οι διαδηλωτές έκαναν νωρίτερα πορεία ξεκινώντας από το υποκατάστημα της οδού Πειραιώς στην οδό Εθνικής Αμύνης, διέσχισαν την οδό Τσιμισκή και έφτασαν έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος, όπου επικράτησε ένταση όταν προσπάθησαν να κολλήσουν αφίσες και να αναρτήσουν ένα πανό, αλλά απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Μετά τη συγκέντρωση στα δικαστήρια και τη ματαίωση των πλειστηριασμών οι διαδηλωτές έκαναν πορεία, με κατάληξη το υποκατάστημα της Alpha Bank στην Εγνατία, στο ύψος της πλατείας Δημοκρατίας.

Ένταση επικράτησε νωρίτερα  στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, όταν μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» και άλλων συλλογικοτήτων συγκεντρώθηκαν για να  αποτρέψουν τον  πλειστηριασμό  μιας γκαρσονιέρας. Για μια ακόμη φορά επιχείρησαν να βγάλουν έξω από τη δικαστική αίθουσα τον συμβολαιογράφο, για να μην βγεί στο σφυρί το ακίνητο.

Παρών ήταν και ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Εκτός από τα κοράκια στα Ειρηνοδικεία, υπάρχουν και τα πολιτικά κοράκια, που τους καλύπτουν τα μνημόνια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: in.gr/ Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet