Ινδία: Οργή για τους μαζικούς βιασμούς
Κόσμος

Ινδία: Οργή για τους μαζικούς βιασμούς

Ξεχειλίζει στην πολιτεία Ουτάρ Παρές της Ινδίας η αγανάκτηση των κατοίκων για τον ομαδικό βιασμό δύο κοριτσιών ηλικίας 14 και 16 ετών, τα οποία στη συνέχεια βρέθηκαν απαγχονισμένα, με αποτέλεσμα η αστυνομία να υποθέτει ότι αυτοκτόνησαν. Η οργή των πολιτών στρέφεται κυρίως εναντίον των Αρχών, που επέδειξαν αδράνεια και αδιαφορία για τις καταγγελίες τους. Ο πατέρας ενός εκ των θυμάτων ανέφερε ότι όταν απευθύνθηκε στην αστυνομία για να δηλώσει ότι αγνοείται η τύχη της, οι άνδρες άρχισαν να τον κοροϊδεύουν. Κατά τη γνώμη του, η στάση τους οφείλεται στο γεγονός ότι ο ίδιος ανήκει σε χαμηλότερη κάστα. Τουλάχιστον τρεις άνδρες, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού, συνελήφθησαν σχετικά με την υπόθεση. «Αν δεν είχαν ενδιαφερθεί τα μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία δεν θα έκανε τίποτα», σχολίασε ένας χωρικός.

Στο ίδιο κρατίδιο μία μητέρα θύματος βιασμού ξυλοκοπήθηκε άγρια αυτήν την εβδομάδα επειδή αρνήθηκε να αποσύρει τη μήνυσή της κατά των δραστών. Την Παρασκευή 30 Μαΐου συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης και η διευθύντρια ενός οικοτροφείου στη Δυτική Ινδία, όπου πέντε ανήλικοι αποκάλυψαν ότι έπεσαν θύματα βιασμού καθώς και ότι υποχρεώνονταν να παρακολουθούν πορνογραφικές ταινίες και να αναπαριστούν μεταξύ τους τις σκηνές. Τα παιδιά εξαναγκάζονταν να τρώνε περιττώματα ως τιμωρία, όταν δεν συμμορφώνονταν. Το σχολείο φιλοξενούσε 28 παιδιά ηλικίας από 4 ώς 14 ετών, για 10 μήνες τον χρόνο, αλλά τα περισσότερα βρίσκονταν για διακοπές στα σπίτια τους όταν έγινε η επιχείρηση της αστυνομίας. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν αν έχουν κακοποιηθεί και άλλα παιδιά και αν υπάρχουν άλλοι ύποπτοι.

Οι ινδικές αρχές έχουν ευαισθητοποιηθεί στα συχνά κρούσματα βιασμών στη χώρα από το 2012, όταν μια 23χρονη βιάστηκε ομαδικά και δολοφονήθηκε μέσα σε λεωφορείο που βρισκόταν σε κίνηση, πυροδοτώντας μαζικές διαμαρτυρίες σε ολόκληρη την Ινδία αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου. Τα σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος νεαρών κοριτσιών και γυναικών στην Ινδία αποτελούν συχνό φαινόμενο στη χώρα, σύμφωνα με τους ακτιβιστές. Τα περισσότερα θύματα είναι γυναίκες από φτωχές, περιθωριοποιημένες κοινότητες και κάστες.

Μια έκθεση του Ασιατικού Κέντρου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που δόθηκε στη δημοσιότητα πέρυσι τον Απρίλιο ανέφερε ότι μέσα σε μία δεκαετία, από το 2001 μέχρι το 2011, είχαν καταγραφεί στην Ινδία 48.338 βιασμοί παιδιών. Πάντως το πρόβλημα των βιασμών δεν είναι αποκλειστικά ινδικό. Προχθές, η αστυνομία της Μαλαισίας συνέλαβε 13 άνδρες και αναζητεί πολλούς ακόμη υπόπτους μετά την καταγγελία ότι ένα 15χρονο κορίτσι βιάστηκε από 38 άνδρες σε μια απομονωμένη καλύβα, στο βόρειο κρατίδιο Κελαντάν. Η νεαρή παρασύρθηκε εκεί από 17χρονη φίλη της στην αναζήτηση ναρκωτικών και η αστυνομία εξετάζει αν έπεσε θύμα βιασμού και η φίλη της.

Πηγή: Καθημερινή

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet