Κάλεσμα στα όπλα από τον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους
Κόσμος

Κάλεσμα στα όπλα από τον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους

Ηχητικό μήνυμα του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Πέμπτης. Σε αυτό το μήνυμα, ο αλ Μπαγκτάτι καλεί στα όπλα τους μουσουλμάνους όλου του κόσμου, είτε στο μέρος που ζουν είτε εντός του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην μεταναστεύσετε στο Ισλαμικό Κράτος… Είναι καθήκον κάθε μουσουλμάνου. Σας καλούμε, είτε να έρθετε εδώ είτε να πάρετε τα όπλα όπου βρίσκεστε» αναφέρει.

Πάντως, το Reuters μεταδίδει ότι δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί η γνησιότητα του μηνύματος.

Υπενθυμίζεται ότι σε δημοσίευμα του Guardian, στις αρχές Μαΐου, αναφερόταν ότι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είχε τραυματιστεί σοβαρά από αεροπορική επιδρομή στη Νινευή. Εφόσον το ηχητικό μήνυμα είναι γνήσιο, τότε θα επιβεβαιωθεί ότι ο αλ Μπαγκντάτι κατάφερε να αναρρώσει από τα τραύματά του, αν όντως είχε τραυματιστεί σοβαρά.

Μόλις πριν από ένα 24ωρο είχε γίνει γνωστό ότι σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή ο δεύτερος στην ιεραρχία του Ισλαμικού Κράτους. Πρώην καθηγητής Φυσικής, ευφυής και δεινός ρήτορας, ο Αμπού αλ Άφρι, ήταν σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο προσωρινός ηγέτης της οργάνωσης.

Ο Αλ Άφρι, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας του Ιράκ, βρισκόταν την ώρα της επίθεσης σε τζαμί στην πόλη Ταλ Αφαρ, δυτικά της Μοσούλης, όπου είχε συνάντηση με δεκάδες άλλα μέλη της οργάνωσης, τα οποία επίσης σκοτώθηκαν.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet