Κορωνοϊός: Ανοίγει τα σύνορά της η Ιταλία
Κόσμος

Κορωνοϊός: Ανοίγει τα σύνορά της η Ιταλία

Η Ιταλία ανοίγει και πάλι σήμερα (3/6) τα σύνορά της στους Ευρωπαίους τουρίστες, ελπίζοντας να σώσει την τουριστική βιομηχανία της, έναν τομέα κλειδί της οικονομίας της που επλήγη έντονα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Όμως ξενοδόχοι και εστιάτορες εκφράζουν φόβους ότι οι τουρίστες δεν θα είναι φέτος στο ραντεβού στην Ιταλία, μία από τις χώρες της Ευρώπης που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία και όπου ο νέος κορωνοϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 33.500 ανθρώπους.

Η κυβέρνηση επιτρέπει επίσης από σήμερα την ελεύθερη κυκλοφορία μεταξύ των περιφερειών, όμως η απαγόρευση των μεγάλων συγκεντρώσεων και η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους και στα δημόσια μέσα μεταφοράς παραμένουν.

Οι διεθνείς πτήσεις πρόκειται να επαναληφθούν σήμερα μόνο σε τρεις μεγάλες πόλεις -το Μιλάνο, τη Ρώμη και τη Νάπολη- και η κυβέρνηση εκφράζει φόβους ότι αυτοί που έρχονται συνήθως στην Ιταλία από τις γειτονικές χώρες με αυτοκίνητο, τρένο ή φέρι-μποτ μπορεί να επιλέξουν άλλους προορισμούς.

Η Ελβετία προειδοποίησε ότι οι πολίτες της που θα μεταβαίνουν στην Ιταλία από σήμερα θα υποβάλλονται κατά την επιστροφή τους σε «υγειονομικά μέτρα». Στις 15 Ιουνίου θα ανοίξει τα σύνορά της με τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Αυστρία, αλλά όχι και με την Ιταλία.

Στις 15 Ιουνίου η Αυστρία θα άρει τους περιορισμούς της με τη Γερμανία, την Ελβετία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Σλοβακία και την Ουγγαρία, όμως και αυτή όχι με την Ιταλία, την οποία ο Αυστριακός υπουργός Υγείας χαρακτήρισε την περασμένη εβδομάδα «θερμό σημείο».

Αυτά τα μέτρα έναντι συγκεκριμένα της Ιταλίας ώθησαν τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, να προειδοποιήσει τις χώρες να μην μεταχειρίζονται τη χώρα του «σαν λεπρό».

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων/reader.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet