Οι τρεις ηγέτες που υποτίμησαν τον κορωνοϊό και τελικά… νόσησαν!
reader.gr
Κόσμος

Οι τρεις ηγέτες που υποτίμησαν τον κορωνοϊό και τελικά… νόσησαν!

«Την πάτησαν» ή η ζωή τούς πλήρωσε με το ίδιο… νόμισμα θα μπορούσε κανείς να πει για τους τρεις ηγέτες που αρχικά υποτίμησαν ή ακόμα και αμφισβήτησαν την ύπαρξη του κορωνοϊού και τελικά… νόσησαν.

Μπόρις ΤζόνσονΝτόναλντ Τραμπ και Ζαΐχ Μπολσονάρου είναι οι τρεις ηγέτες που «πιάστηκαν από τη μύτη» ως έξυπνα πουλιά. 

Σήμερα διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος ήδη από την αρχή της πανδημίας επιχείρησε να υποτιμήσει τη σοβαρότητά της, άργησε να πάρει μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού, απέδιδε τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων στα… πολλά τεστ, μίλησε δημόσια για τη χρήση της υδροξυχλωροκίνης ως θεραπεία στον ιό και ουκ ολίγες φορές ήρθε σε δημόσια αντιπαράθεση με τον επικεφαλής επιδημιολόγο των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι. Και τελικά σήμερα, ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του, Μελάνια, διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, πιθανότατα έπειτα από επαφή με τη στενή συνεργάτιδα του Ρεπουμπλικάνου, Χόουπ Χικς που επίσης βρέθηκε θετική στον ιό και είχε συνταξιδέψει δύο φορές με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Στις 13 Μαρτίου 2020 ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ο Μπολσονάρου ανοιχτά έκανε λόγο για «υπερβολές», χαρακτήριζε τον κορωνοϊό «γριπούλα», κυκλοφορούσε στους δρόμους χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, χαιρετώντας διά χειραψίας και προκάλεσε δημόσια κατακραυγή για την ανεύθυνη στάση του. 

Λίγες μέρες αργότερα, στις 27 Μαρτίου 2020, έγινε γνωστό ότι ο Μπόρις Τζόνσον ήταν θετικός στον κορωνοϊό. Ο Βρετανός πρωθυπουργός τήρησε στάση… άμυνας απέναντι στην πανδημία, πόνταρε στην «ανοσία της αγέλης» και άργησε χαρακτηριστικά να πάρει μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, πολλώ δε μάλλον να επιβάλλει lockdown. Τελικά, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε τόσο, που χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην εντατική και, όπως ο ίδιος είπε σε συνέντευξή του «οι γιατροί είχαν κάνει προετοιμασίες ακόμη και για την αναγγελία του θανάτου του».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet