ΗΠΑ: Νέες συγκεντρώσεις μετά τον θάνατο Aφροαμερικανού από αστυνομικούς
Κόσμος

ΗΠΑ: Νέες συγκεντρώσεις μετά τον θάνατο Aφροαμερικανού από αστυνομικούς

Σε αρκετές πόλεις των ΗΠΑ επεκτάθηκαν οι συγκεντρώσεις και οι διαμαρτυρίες για τον θάνατο του Αφροαμερικανού Άλτον Στέρλινγκ από αστυνομικές σφαίρες στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα.

Δεύτερο βίντεο από το περιστατικό εντείνει τα ερωτήματα, την ώρα που τα συνθήματα που ακούγονται είναι το «οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία», ενώ αναφορά στην υπόθεση -ενώ οι Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα- έκανε και η Χίλαρι Κλίντον στη μάχη για το Λευκό Οίκο.

Τη δεύτερη νύχτα αντιδράσεων, οι συγκεντρώσεις επεκτάθηκαν, σύμφωνα με το «Reuters», από τη Λουιζιάνα μέχρι τη Βαλτιμόρη, το Φέργκιουσον και τη Νέα Υόρκη -σε πόλεις δηλαδή που είχαν ήδη ζήσει τέτοιες διαδηλώσεις μετά από ανάλογα ποροηγούμενα περιστατικά.

Ο Στέρλνινγκ πυροβολήθηκε θανάσιμα από δύο αστυνομικούς έξω από παντοπωλείο, μετά από κλήση στην αστυνομία ότι απειλούσε πολίτες στο σημείο φέροντας όπλο.

Δεύτερο βίντεο που έχει ανακύψει από το περιστατικό εντείνει τα ερωτήματα καθώς οι δύο αστυνομικοί έχουν ήδη πέσει πάνω στον Στέρλινγκ -έναν μεγαλόσωμο άνδρα- που βρίσκεται στο έδαφος και δεν φαίνεται να κινείται πριν τον πυροβολήσουν επί τόπου.

Ο ίδιος ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα, σε μία από τις αρκετές προσπάθειες να αποφευχθεί η ένταση, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχω πολύ σοβαρές ανησυχίες, το βίντεο είναι τουλάχιστον σοκαριστικό».

Η Χίλαρι Κλίντον προχώρησε σε πολύ προσεκτική ανακοίνωση γύρω από την υπόθεση, στεκόμενη στη διάχυτη αίσθηση ατιμωρησίας γύρω από την ρατσιστική αστυνομική βία: «Κάτι δεν πάει καθόλου καλά όταν τόσο πολλοί Αμερικανοί έχουν λόγο να πιστεύουν ότι η χώρα τους δεν τους θεωρεί εξίσου σημαντικούς με άλλους εξαιτίας του χρώματος του δέρματός τους» ανέφερε.

Από τη ρεπουμπλικανική όχθη πάντως, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε προχωρήσει σε σχόλιο κατά το πρώτο διήμερο.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet