Το ένταλμα για τη Ζαχαράκη και η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής
Πολιτική

Το ένταλμα για τη Ζαχαράκη και η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής

Μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης και οι βασικοί του συνεργάτες παρέμεναν στα γραφεία του κόμματος, στην οδό Πειραιώς. Εκεί βρισκόταν και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Σοφία Ζαχαράκη, η οποία είχε να αντιμετωπίσει από χθες το μεσημέρι τη μήνυση που κατέθεσε εις βάρος της ο εκδότης της εφημερίδας «Documento» Κώστας Βαξεβάνης.

Η διελκυστίνδα ξεκίνησε όταν, το βράδυ της Κυριακής, η Σοφία Ζαχαράκη, σχολιάζοντας το δημοσίευμα της εφημερίδας για την υπόθεση της Energa και την εμπλοκή του ονόματος του Γρηγόρη Δημητριάδη σε αυτή, χαρακτήρισε τον κ. Βαξεβάνη «καταδικασμένο συκοφάντη», με τον εκδότη να παρεμβαίνει και να διαψεύδει σε έντονο ύφος τον ισχυρισμό της κ. Ζαχαράκη. Προειδοποίησε, δε, ότι θα προβεί σε μηνύσεις, όπερ και έκανε το πρωί της Δευτέρας. Με δεδομένο, συνεπώς, ότι το φερόμενο αδίκημα είχε τελεσθεί ελάχιστες ώρες πριν, το βράδυ της Κυριακής, ενεργοποιήθηκε ένταλμα σύλληψης για την κ. Ζαχαράκη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Σημειωτέον, δε, η κ. Ζαχαράκη δεν είναι βουλευτής, συνεπώς δεν τυγχάνει βουλευτικής ασυλίας, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας, αστυνομικοί την αναζήτησαν δύο φορές στα γραφεία της Ν.Δ., χωρίς, όμως, να την εντοπίσουν, μιας και βρισκόταν εκτός.

Όπως και να έχει, πάντως, η εν λόγω μήνυση και η κίνηση της διαδικασίας του αυτοφώρου για τη Σοφία Ζαχαράκη εμπέδωσαν την πεποίθηση εντός της Ν.Δ. ότι ο εκδότης λειτουργεί περίπου ως «το μακρύ χέρι» του Μαξίμου. Γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή, η αξιωματική αντιπολίτευση έσπευσε να βάλει στο κάδρο την ίδια την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης» και για «πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου, με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής». Σε αυτό το πλαίσιο, δε, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την πολιτική προϊσταμένη της Αστυνομίας, υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, γνωστοποιώντας της ότι η κ. Ζαχαράκη βρισκόταν στην οδό Πειραιώς, «σε περίπτωση που η κυβέρνηση την αναζητεί».

Σε απάντηση, δε, ανακοίνωσης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπου ο Κώστας Βαξεβάνης κατονομαζόταν ως «ιδιώτης» και γινόταν λόγος για «διένεξή» του με την κ. Ζαχαράκη, η Ν.Δ. έσπευσε να ταυτίσει την κυβέρνηση και τον εκδότη, χαρακτηρίζοντας τον εκδότη ως «βραχίονα λάσπης της κυβέρνησης».

Όπως και να έχει, δεν είναι η πρώτη φορά που πολιτικά στελέχη αλληλομηνύονται ή τρίτοι μηνύουν πολιτικά στελέχη, αλλά η απόφαση του εκδότη να καταθέσει μήνυση εντός της προθεσμίας του αυτοφώρου, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την αναπληρώτρια εκπρόσωπο της Ν.Δ. συνιστά μια κλιμάκωση που όμοιά της δεν εντοπίζεται στο πρόσφατο παρελθόν. Αποτελεί, δε, προανάκρουσμα της οξύτατης πόλωσης που θα επακολουθήσει τους επόμενους μήνες, αλλά και της «ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής» που αναμένουν στη Ν.Δ. Όπως έγραφε, άλλωστε, το Reader.gr, στη Ν.Δ. δεν έχουν αμφιβολία ότι η πορεία προς τις εκλογές δεν θα είναι ευθύγραμμη, ενώ εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα επιστρατεύει κάθε μέσο που διαθέτει, προκειμένου να πλήξει την αντιπολίτευση. Εν προκειμένω, ακόμα και «φιλικά» ΜΜΕ, με τη Ν.Δ. να παραπέμπει χθες σε ένα video, από τη βραδιά εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, όταν ο Κώστας Βαξεβάνης εμφανίζεται στα παρασκήνια της πανηγυρικής ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα να αγκαλιάζει και να χαιρετά εγκάρδια σημερινά κορυφαία κυβερνητικά στελέχη.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet