Εκπαιδευτικές δράσεις για τα αδέσποτα σε σχολεία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Εκπαιδευτικές δράσεις για τα αδέσποτα σε σχολεία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Εκπαιδευτικές παρουσιάσεις από εθελόντριες του συλλόγου SAVE Stray Animals and Volunteers, Εθελοντές και Αδέσποτα Λυκόβρυσης – Πεύκης, έγιναν κατά τη διάρκεια του Απριλίου 2024 έγιναν σε σχολεία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης μετά από πρόσκληση των διδασκόντων.

Παρουσιάσεις έγιναν στις 4/4 στο 3ο Γενικό Λύκειο Αμαρουσίου, στις 5/4 στο 1ο Δημοτικό Πεύκης, στις 9/4 στο 1ο Δημοτικό Λυκόβρυσης, στις 10/4 στο 2ο Δημοτικό Λυκόβρυσης και στις 17/4 στο 2ο Δημοτικό Πεύκης.

Όπως σημειώνει ο σύλλογος, «Ένας από τους βασικούς στόχους του σωματείου είναι η ευαισθητοποίηση και εκπαιδευτική ενημέρωση των νέων σε θέματα που αφορούν τα ζώα. Είναι απαραίτητο ο σπόρος της φιλοζωίας να πέσει από πολύ νωρίς στις ευαίσθητες παιδικές ψυχές για να καρποφορήσει αργότερα και έτσι να έχουμε πολίτες υπεύθυνους που θα σέβονται το περιβάλλον. Συζητήθηκαν καίρια θέματα όπως η χρησιμότητα των στειρώσεων, η κακοποίηση των ζώων, η υπεύθυνη υιοθεσία και άλλα.

Ο σπόρος μεν έπεσε από εμάς τους εθελοντές αλλά για να αρχίσει να αναπτύσσεται οι διδάσκοντες στα σχολεία χρειάζεται να τον “ποτίζουν” με εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες όπως την δημιουργία ενός μικρού χώρου όπου θα μπορούσαν να την ονομάσουν “Η γωνιά των αδέσποτων” κι εκεί τα παιδιά να σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων να αφήνουν τροφές για τα αδέσποτα, άμμους για φιλοξενούμενα κτλ.».

Όσα σχολεία, διδάσκοντες και γονείς επιθυμούν να μάθουν με ποιους τρόπους μπορούν να βοηθήσουν στο έργο του συλλόγου, μπορούν να επικοινωνήσουν είτε με μήνυμα στη σελίδα του στο Facebook είτε με email στο [email protected].

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet