Καμπάνια «Υιοθετώ» στα σχολεία από τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού
Κοινωνία

Καμπάνια «Υιοθετώ» στα σχολεία από τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων, που απευθύνεται στους αυριανούς ενεργούς πολίτες, τα παιδιά, ξεκίνησε ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος της καμπάνιας με κεντρικό σύνθημα «Υιοθετώ», είναι να ενημερώσει τους μαθητές δημοτικού και γυμνασίου σχετικά με την προστασία και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων, τη δημιουργία μιας κοινότητας που θα νοιάζεται για τους μικρούς τετράποδους φίλους μας και φυσικά να εξασφαλιστεί ένα μόνιμο ζεστό σπίτι γι’ αυτούς.

Η καμπάνια ξεκίνησε από το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο του Νέου Ψυχικού και την επόμενη εβδομάδα θα συνεχιστεί σε ακόμη τέσσερα σχολεία. Οι μαθητές, αφού γνώρισαν τη «μασκότ» της δράσης -την πρώην αδέσποτη Σούκη- πήραν στα χέρια τους μια πάνινη τσάντα πολλαπλών χρήσεων με το μήνυμα «Υιοθετώ» και ένα οκτασέλιδο φυλλάδιο με πληροφορίες για τις υποχρεώσεις του Δήμου αλλά και τις δικές τους απέναντι στα ζώα συντροφιάς.

«Μπορεί τα αδεσποτάκια να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του αστικού μας ιστού, όμως συχνά τα ξεχνάμε. Μέσα από συντονισμένες προσπάθειες, ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού έχει ήδη πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα για την προστασία και ευημερία των τετράποδων φίλων μας. Η καμπάνια που μόλις ξεκίνησε, δεν είναι απλά μια προσπάθεια για να τους προστατέψουμε, αλλά και να τους αγκαλιάσουμε ως κομμάτι της κοινότητάς μας», τόνισε ο δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Χαράλαμπος Μπονάτσος, και πρόσθεσε: «Μαζί, μπορούμε να χτίσουμε μια πόλη που θα αποτελεί παράδειγμα για το πώς αντιμετωπίζουμε όχι μόνο τους ανθρώπους αλλά και τα ζώα, με αγάπη, σεβασμό και υπευθυνότητα. Σε αυτόν τον Δήμο κάθε ζωή μετράει, είτε έχει δύο πόδια είτε τέσσερα».

Όπως επεσήμανε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων και Ζώων Συντροφιάς, Εθελοντισμού και Νεολαίας, Γιάννης Δελακουρίδης, η επιλογή να ξεκινήσει η ενημέρωση των κατοίκων με μια καμπάνια που απευθύνεται σε μαθητές ήταν δεδομένη, μιας και οι βάσεις για τη φιλοζωία μπαίνουν από τις μικρές ηλικίες. «Τα παιδιά μας, μέσα από την επαφή με τα κατοικίδια, μαθαίνουν να μοιράζονται την αγάπη, να νιώθουν ζεστασιά, μαθαίνουν τον σεβασμό και την υπευθυνότητα. Η πάνινη τσάντα πολλαπλών χρήσεων που μοιράζουμε στους μαθητές, θα βοηθήσει να φτάσει παντού το μήνυμα “Υιοθετώ”, ενώ το ενημερωτικό φυλλάδιο θα δώσει στους μικρούς μας συνδημότες όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστούν την ημέρα που θα προστεθεί ένα τετράποδο μέλος στην οικογένειά τους».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καμπάνια και αγγελίες υιοθεσίας, στη σελίδα Υιοθετώ ή στο Τμήμα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού και στα τηλέφωνα 210 6753855 & 210 6773474.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet