Έκθεση με εικαστικά έργα υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής
Περιφέρεια Αττικής

Έκθεση με εικαστικά έργα υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 3ης Έκθεσης με τα εικαστικά έργα υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου.

Στον κήπο του όμορφου διώροφου νεοκλασικού της οδού Λασκαρίδου 120 στην Καλλιθέα δέθηκε η εικαστική δημιουργία των υπαλλήλων με τους μελωδικούς ήχους του μουσικού τους σχήματος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες από το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος, του Συλλόγου Γυναικών Καλλιθέας και της περιφερειακής Αρχής.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έγινε από την πρόεδρο του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής και στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μάρθα Κορίτσογλου και η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Καλλιθέας, Αθανασία Τζουμάνη.

Τα έργα των 18 εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής με θέμα «Η Γυναίκα» εκτίθενται σε δύο αίθουσες του ανακαινισμένου αυτού κτηρίου, που σχεδιασμένο από τον Ερνστ Τσίλλερ χτίστηκε γύρω στα 1900 και αποτελούσε τον χώρο όπου η Σοφία Λασκαρίδου  -η πρώτη γυναίκα που έγινε δεκτή στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Πολυτεχνείου Αθηνών το 1903- διέμενε, διατηρούσε εργαστήριο τέχνης και δίδασκε σε μικρά παιδιά.

Η έκθεση θα λειτουργεί έως τις 13 Οκτωβρίου, 10:00-14:00 και 18:00-21:00.

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί παράλληλη εκδήλωση με την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος και προβολή βίντεο με θέμα «Παλεύουμε μαζί για δημιουργική ζωή, με δικαιώματα στην εργασία, την μητρότητα και τον ελεύθερο χρόνο».

Οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Αττικής μπορούν να φέρουν και τα παιδιά τους, για να αποτυπώσουν τα δικά τους «όνειρα» στα λευκά χαρτιά, που θα τους δωθούν…

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet